mandag 27. september 2021

Munkedal - Brålanda 2-4

Etter at dagens første kamp var tilbakelagt hoppet jeg i bilen, kjørte en drøy halvtime, tok ut litt penger i en minibank, og kjørte litt til. Jeg svingte så inn bak folkparken i Munkedal, hvor Munkedals IF skulle ta imot Brålanda IF til Division 4 (Nivå 6)-kamp på Munkedals IP.

Det som møtte meg inne her var et nydelig anlegg, med en helt herlig liten overbygd tribune. Jeg var tørst, så jeg stimet bort til kiosken og fikk meg en brus, før jeg slo meg ned på tribuna og ventet på avspark. Her dukket også de to göteborgske banehopperne Christian og Magnus opp, så da fikk jeg snakket litt om sånt også.

Om det var de rrrrrrrullende rrrrrr-ene til speaker som distraherte meg vet jeg ikke, men jeg klarte iallfall å gå glipp av myntkastet jeg satt klar for å fotografere. Dette irriterte meg voldsomt, men kampen kom uansett i gang. Ute på gresset var bortelaget store favoritter ut fra tabellsituasjonen, og alle anså det som en selvfølge at de kom til å rykke opp i år og få prøve seg på et høyere nivå neste år. Likevel, etter nøyaktig syv minutters spill var det hjemmefansen som kunne juble for ledelse, noe som var så overraskende at til og med speaker hørtes litt «förvånad» ut da hun annonserte scoringen.

I det 17. minutt var derimot forundringen over. 1-1 kom, og jeg skjønte ut fra jubelen at det kunne ikke være langt unna halvparten av de frammøtte som var bortesupportere.

Så, like etter at stoppeklokka mi passerte tjue spilte minutter tok hjemmelaget et frispark. Ballen ble klarert rett til værs, og da den kom ned igjen fikk en av de to Hampus-ene på Munkedals lag en stjernetreff som sendte ballen forbi alle og i mål! 2-1 på vakkert vis.

Resten av omgangen skjedde det ikke så mye nevneverdig. Jeg slo av en kort prat med Morgan, som hadde vært materialforvalter i Munkedal i over 30 år, og jeg fikk se noen hjørnespark som endte uten uttelling.

Da det ble pause hadde jeg strategisk plassert meg i enden av banen og slo dermed køen til kiosken. Det ble en aldri så liten korv i brød her også!

Andre omgang ble en helt annen affære enn hva første hadde vært. De grønnkledde fra Brålanda hadde helt klart bestemt seg for at denne kampen ville de virkelig ikke tape. Etter 5 minutters spill fikk de uttelling for innsatsen, og det sto 2-2.

Gjestene fortsatte å trøkke på, og de mange tilreisende tilskuerne fikk på nytt juble i det 67. og i det 77. minutt. Med 2-4 og under et kvarter igjen av ordinær tid var nok kampen avgjort.

Noe lettere ble det ikke for hjemmelaget da den andre Hampus-en helt på slutten fikk sitt andre gule kort og måtte tasse mot garderoben. Kampen endte dermed 2-4, og jeg kunne fortsette mot dagens tredje kamp.