torsdag 2. september 2021

Oppegård - Tveita 2-1

Etter å ha tilbragt to dager på konferanse (på samme hotell som Häckens damelag som skulle spille CL mot Vålerenga) tok jeg en aldri så liten powernap da jeg kom hjem, før jeg etter hvert igjen satte kursen sørover. Denne gang var det heldigvis en relativt kort utflukt, og jeg svingte etter en liten halvtime inn foran Østre Greverud stadion, hvor det var omtrent umulig å finne parkering pga noe sykkelarrangement. (Jeg lurte først på om det var kampen mellom Oppegård og Tveita som hadde trukket så vanvittig mye folk)

Etter å ha fått dumpa bilen inntok jeg tribuna, og fikk på den flotte kunstgressbanen som visstnok er landets første med undervarme og kokos-fyll se slutten av en J19-kamp mellom Oppegård i gult og Vålerenga 2 i blått (Altså ikke helt ulikt en annen damekamp litt lenger nord samme kveld), med noen svært ivrige fotballmødre på tribunen. En del av tilropene derfra var stor underholdning!

Da kampen noe forsinket pga jentenes kamp endelig kom i gang hadde jeg som i går fått selskap på tribuna av Christian. Vi kom også i snakk med en svenske som jeg etter litt research (Takk til Magne) mistenker at var klubbens sportslige leder Henrik Dahl. Mens jeg jagde vekk mygga med dertil egna kjemikalier fikk vi se at gjestene åpnet kampen best, og da de etter knappe ti minutter satte et hjørnespark i mål var det absolutt en fortjent ledelse.

Videre utover i omgangen skjedde det ikke allverden. Oppegård kom nok mer med enn de hadde vært i åpningen, men grønntrøyene fra Tveita var fortsatt det førende laget. Like etter at jeg hadde observert at også banehopper Tom var tilstede kom så kampens første kontroversielle situasjon. Etter det som fra tribunen så ut som en helt fair duell som endte med en kollisjon ble det litt knuffing, og etter min mening skal Tveitas keeper være glad dommer ikke hadde fri sikt til alt som skjedde. Det endte iallfall med et gult kort som jeg tror gikk til noen på Tveitas benk, uten at jeg skal si helt sikkert hvem det var dommer pekte på.

Det sto iallfall 0-1 til pause, og etter en kort hvil var vi i gang igjen. Oppegård hadde nå tydeligvis bestemt seg for at de ikke skulle la seg styre mer, og før det var spilt fire minutter av omgangen vartet de opp med en finfin scoring som ga 1-1.

Ikke lenge etter pådro en av Tveitas spillere sitt andre gule kort, og hadde dermed ikke annet å gjøre enn å tusle av banen. Dette ga hjemmelaget blod på tann, og litt etter at timen var spilt økte de til 2-1.

Tveita prøvde nå desperat å utligne, og på et par frispark kom de veldig veldig nær, men begge gangene ble hjemmelaget reddet av tverrliggeren.

Like etter dette dukket til min store glede min gamle kjenning Anders, som bor i nabolaget på Greverud, opp sammen med sin lille hund. Han hadde med seg en pose merket «Skalldyr», noe jeg umiddelbart fant noe merkelig. Det viste seg heldigvis snart at han ikke hadde tenkt å invitere til krepselag, men derimot kunne by på hjemmebakte boller med sjokoladefyll! Veldig veldig gode, og utmerket kampmat når klubben ikke har kiosk!

Tveitas spillere ble mer og mer frustrerte mot slutten av kampen, og dommeren fikk ved flere anledninger virkelig høre hva de syntes om hans vurderinger. Dette medførte et par gule kort, men flere scoringer ble det ikke, og da kampen til slutt ble blåst av med 2-1 var det duket for enda fler svært høylytte og engasjerte diskusjoner før alle dro hjem hver til sitt.

Noen få (grunnet de labre lysforholdene) flere bilder fra kampen kan du se på Google photos.