torsdag 30. september 2021

Borgar - Kråkerøy 3 (1-5)

Snek meg sørover gjennom Rælingen, Enebakk, Indre Østfold, Skiptvet og Våler, og plutselig var jeg i Sarpsborg. Her testet jeg ut rushtrafikken. (1/10, anbefales ikke), og krysset Glomma. Jeg havnet dermed på et sted som ulogisk nok ligger i Fredrikstad kommune, men på alle måter burde vært en del av Sarpsborg. Svingte inn ved Årum sentralskole, og fant Borgarbanen like ved E6 hvor det var duket for sjuendedivisjonskamp mellom Borgar, et lag som så sent som i 2015 spilte tredjedivisjon, mot Kråkerøys tredjelag, som inneholdt flere falmete stjerner fra fotballen på «blomsterøya».

Jeg hørte flere fra bortelaget mumle noe om at de hadde slitt med å stille fullt lag i dag, og da en i trenerteamet kom rett før kampstart var det første han spurte om om de var elleve mann, før han føyde til at de eneste som kunne rekke dette tidlige kamptidspunktet var profesjonelle utøvere.

Da kampen kom i gang ble det snart klart for meg at det neppe var noen profesjonelle utøvere i omløp her, selv om noen kanskje hadde vært det en gang i tida. Serielederne fra Kråkerøy levde tidlig opp til sitt favorittstempel, men lenge kjempet hjemmelaget heroisk mot overmakten, og de kom også til et par store sjanser, før gjestene etter vel 26 minutter satte inn 0-1 på et frispark.

Mens kveldssola ble lavere og lavere sto jeg og pratet om løst og fast med Trond og Kai, og i det jeg egentlig hadde begynt å forberede meg på at lagene skulle gå til pause med kun ett mål i protokollen kom 0-2 noen minutter på overtid.

Pausen ble brukt til å innta en pølse (i brød, ikke vaffel) før lagene entret gressmatta igjen.

Bare tre minutter inn i andre omgang kunne endelig hjemmelaget og flesteparten av de 10-20 frammøtte tilskuerne juble. En kontring ble dratt opp av hatten, og denne gangen satt den i buret. 1-2!

Dette kunne man jo tro ville skape ny spenning i kampen, men når sant skal sies handla det meste etter dette bare om hvor stor borteseieren ville bli. 1-3 kom i det 62. minutt, 1-4 etter 71 minutter, og i det min klokke viste 76:00 kom også 1-5. Flere scoringer enn dette fikk vi ikke, og da dommeren blåste av kunne Kråkerøy 3 juble for å ha hektet av det ene av de to lagene som lå fem poeng bak dem. Selv satte jeg kursen nordover, og fant ut at jeg skulle ta en kamp til når jeg først var på veien.