torsdag 30. september 2021

Follo 2 - Nesodden (1-3)

Fjerdedivisjon i Oslo er jeg jo egentlig ferdig med iflg Futbology-appen, men noen obskure unntak gjenstår, så etter kampen ved Glommas bredder satte jeg kursen mot Ski idrettspark i Nordre Follo. Denne banen har lenge vært et sårt punkt for meg, fordi mitt forrige besøk på kunstgresset her bare var en halv kamp, og i tillegg er her to baner som i appen ligger registrert som ett anlegg. Dagens kamp mellom Follo 2 og Nesodden skulle være på KG2 så ved å se den ville jeg iallfall ha sett en hel kamp på anlegget som ligger i appen, så fikk jeg fortsette å ha bare en omgang på KG1.

Da kampstart nærmet seg pågikk det ennå noe barnefotball, men da den kampen var ferdig ble banen ryddet ganske så radig. Da vi trodde det var klart for å bli blåst i gang viste det seg at noe var galt med det sørlige målet, og før vi kom i gang var avspark blitt nesten 8 minutter forsinket pga bytte av mål!

I et eksepsjonelt dårlig flomlys fikk jeg og omlag 30 andre se gjestene komme klart best i gang, og før det var spilt seks minutter ledet de svartkledde 0-1.

Så, ca ti minutter ut i kampen, fikk en av Follos forsvarsspillere et skudd i kneet som satte ham ut av spill. Etter et langt stopp i spillet ble han båret ut på båre, og senere hentet i ambulanse. Krysser fingre og tær for at alt blir bra igjen.

Da spillet langt om lenge kom i gang igjen klarte hjemmelaget å få ballen i mål, men gjestene ble denne gangen reddet av assistentdommerens flagg. Apropos assistentdommere, så fikk jeg litt senere høre en meget interessant regeltolkning da en spiller prøvde å protestere mot at det andre laget fikk frispark. Grunnen hans var at når ikke AD som sto helt inntil der situasjonen inntraff vinket med flagget, så kunne ikke hoveddommeren på eget grunnlag dømme noe. Selvsagt en helt riv ruskende gal forståelse, og dommer tok seg da også tid til en alvorsprat med han som kom med dette utsagnet.

Med litt over en halvtime spilt var det ikke så mye som skjedde. Jeg syntes fortsatt bortelaget var et lite knepp foran, men de var voldsomt ineffektive foran mål. I tillegg mistet de omtrent på denne tiden lagkapteinen, som måtte ut med noe som virket som en slags strekk i låret. Armbindet ble overtatt av Casper fra twitter, som ledet laget til pause med 0-1 i boka etter over ni minutters overtid.

Det var en virkelig mørk kveld, så med den store forsinkelsen i mente lurte jeg litt på om man her hadde flomlys av den typen som automagisk slås av klokken 2200, så det var en viss spenning knyttet til dette. Spenning var det også knyttet til det som skjedde på banen, ettersom hjemmelignet utlignet til 1-1 i det 52. minutt.

Nesodden repliserte dog lynkjapt på scoringen, og ca 130 sekunder etter forrige mål var de igjen i ledelsen med 1-2.

Det kom etterhvert et solid duggfall, så jeg hadde et svare strev med å holde objektivene duggfrie, men akkurat i det duggingen var i ferd med å gi seg ca da kampen skulle vært ferdig klokken 2200 kom så scoringen som i praksis avgjorde kampen. Follo 2 hadde ikke sluppet gjestene helt fri, og kom stadig til sjanser av en viss størrelse. Det føltes nok derfor svært godt for Nesodden at 1-3 kom nå, med ca 20 minutter igjen av kampen.

De siste tjue minuttene ble en ganske langdryg affære. Det mest nevneverdige som inntraff var litt munnhuggeri mellom publikum og en Follo-spiller, og etter noen få minutters overtid blåste endelig dommeren av kampen så alle involverte kunne sette kursen hjemover.