søndag 5. september 2021

Torridal - Øyestad 8-1

Denne lørdagen hadde jeg lenge planlagt en tur til sørlandet, og i litt grått østlandsvær sto jeg tidlig opp og satte kursen sørvestover. Etter knappe fire timers kjøring kom jeg fram til Torridal i utkanten av Kristiansand, hvor det var duket for femtedivisjonsoppgjør mellom Torridal IL og Øyestad IF på Hommeren kunstgress.

Etter litt venting med blant annet «Glory glory Man United» på høytaleranlegget, og CL-hymnen på innmarsjen ble det tatt myntkast, og så var vi i gang med kampen. Hjemmelaget gikk hardt ut, og foran 30-40 tilskuere ble det scoret alt før fem minutter var spilt.

Bare drøyt to minutter senere kom også 2-0, da en takling kom akkurat for sent til å hindre han som hadde ballen fra å få lagt inn. Forsinkelsen medførte ikke bare mål, men også gult kort til synderen i et tilfelle av meget bra bruk av fordelsparagrafen.

Hjemmelaget fortsatte å styre kampen, og vondt ble til verre for gjestene da keeper bommet på sin håndtering av et tilsynelatende enkelt tilbakespill. 3-0, og såvidt 11 minutter spilt.

Like etter halvspilt omgang i et vær som vekslet mellom skyet og vindfullt (litt hustrig) og solskinn og stille (grusomt varmt) kom så kampens fjerde scoring, og igjen var det hjemmelagets spillere og supportere som kunne juble.

4-0 sto seg til pause, og jeg gikk for å teste de lokale vaflene, som viste seg å være klar årsbeste! Meget høyt nivå i kiosken!

Etter pause tok det drøyt sju minutter før hjemmelaget gikk opp i 5-0.

Fem minutter etter dette ble det uante mengder klabb og babb foran Torridal-keeperen, og ballen endte til slutt i nettet der. Skulle vi få se tidenes opphenting fra gjestene fra øst?

Med en halvtime igjen av kampen gjorde hjemmelagets trener et bytte som gjorde at vi fikk tre brødre med nummer 7, 8 og 9 på banen samtidig, og det tok bare noen få minutter før nr 9 med en strålende enkeltprestasjon sørget for at det sto 6-1. Opphentingen var visst avlyst.

Ti minutter senere kom også 7-1, før de fremmøtte, både to- og firbente (og de sistnevnte var det en hel del av) fikk se dagens siste scoring komme på et hjørnespark i det 82. minutt.

Knapt ti minutter senere blåste dommeren av kampen, og mens hjemmelaget jublet og bortelaget fortvilte hastet jeg mot bilen for å komme meg videre til dagens neste kamp.

Flere bilder fra kampen kan du se på Google photos.