lørdag 1. juli 2023

Forshaga - Arvika 6-0

Etter en bedre lunsj fredag forlot jeg hjemmekontoret og satte kursen østover for ei värmlandsk helg i breddefotballens tegn. Etter å ha tanket billig bensin på Bjørkelangen, forsert et helt vanvittig regnvær rundt grensa mellom Akershus og Hedmark, og krysset grensa kom jeg fram til Kvarntorps herrgård hvor Tom hadde tipsa meg om at han og Ray skulle tilbringe natta på, og hvor det var rimelige rom så jeg også hadde booka meg inn der. Etter å ha sjekka inn lot jeg bilen stå og hoppa inn hos Tom og satte kursen ned mot sentrum av Forshaga for å se kamp på nivå seks mellom Forshaga og Arvika.

På Ängevi betalte vi oss inn, og kjøpte i samme slengen noen 50/50-lodd før vi gikk en runde rundt på anlegget. Før avspark inntok vi så den store tribuna motsatt fra der vi kom inn og fikk se lagene entre banen fra hver sin kant. (Hjemmelagets garderober var innebygd i tribuna, mens gjestene måtte inn i hockeyhallen for å skifte)

Ute på den flotte gressmatta var det hjemmelaget som kom best i gang, da de etter bare vel fem minutter scoret kveldens første mål. Mens «Forshaga Ultras» (Kun representert med én i dag, så vidt jeg kunne se) gikk amok på stortromma var det dramatiske scener blant andre deler av publikum, da en pjokk plutselig oppdaget at posen hans med Ahlgrens Bilar hadde revnet så det plutselig var godsaker overalt.

Hjemmelaget fortsatte å ha ganske god kontroll ute på gresset, og rødtrøyene slet virkelig med å skape noe, men samtidig virket kampen ganske åpen så lenge ledelsen ikke ble større enn ett mål. Hjemmefansen pustet nok derfor litt ekstra ut da man rett før kampen var halvspilt gikk opp i 2-0.

Gjestene kom etterhvert til et par sjanser av litt varierende størrelse, men det var likevel vertskapet som igjen kunne juble rett før kampuret hadde fullført trekvart runde. Med 3-0 og inne i overtiden begynte jeg å bevege meg mot kiosken. Dette medførte selvsagt at 4-0 kom på vakkert vis før dommeren endelig blåste og sendte lagene i garderoben for en liten omgruppering.

Jeg og Tom var på vei til kiosken, og etter å ha forsert en gjeng høyst ubestemte ballgutter fikk jeg tak i en deilig forfriskende is. Det ble gjennomført trekning i lotteriet (Ingen av oss vant), og så ble kampen igjen satt i gang.

Vel tjue minutter inn i andre omgang trodde Forshaga de hadde scoret, men av nokså uforståelige grunner ble det istedet blåst frispark utover. Her tror jeg Arvika var heldige, men like heldige var de ikke noen minutter senere da 5-0 faktisk ble satt inn.

Langt inn i overtiden kom så også 6-0, og da gadd ikke dommeren mer, og blåste umiddelbart av, så spillerne kunne takke hverandre for kampen. Ray hadde nå også dukket opp fra den kampen han hadde vært på, så vi stakk ned til byen og fant oss ei sjappe å spise litt på før vi returnerte til herregården for å ta kveld og lade opp til morgendagens kamper.