lørdag 22. juli 2023

Rana - Steinkjer 5-1

Etter ei uke ferie med skogsarbeid og avslapping i skjønn forening var det lørdag tid for litt fotball igjen. Etter først å ha vært på streetfoodmarked og fått meg lunsj satte jeg kursen mot Sagbakken, og etter å ha betalt meg inn (Denne gangen var det ikke åpnet for forhåndssalg, dessverre) var jeg klar for å se tredjedivisjonskampen mellom Rana og Steinkjer.

Det pleier å være godt med kjentfolk å slå av en liten prat med før kamp på Sagbakken, og denne gangen var ikke noe unntak tross at publikumsoppmøtet kanskje ikke var det største jeg har bivånet. Størst var kanskje overraskelsen over at da jeg kikka i Futbology-appen så jeg at Viking-supporteren Jim var på plass, og etter litt rekognosering fant jeg ham og fikk vekslet noen ord med ham.

Da kampen kom i gang ble det raskt klart at vi her hadde med å gjøre et lag i sjiktet rett under toppen mot et lag i bunnen av avdelinga. Rana tok raskt tak i det som skjedde ute på kunstgresset, og før det var spilt tre minutter hadde de alt fått et treff i stolpen. Dette tok ikke fra dem pågangsmotet, og rett før klokka bikket seks spilte minutter fikk vi 1-0, og første runde med «hele Nordlands nummer én» fra Rataskankans supporterfelt.

Hjemmelaget fortsatte å styre kampen, og det var absolutt ikke ufortjent da de økte til 2-0 like før kvarteret var spilt, selv om det nok her kan hevdes at Steinkjer-keeperen nok hadde en god mulighet til å stoppe ballen før den gikk i nettet.

Sannsynligvis var det overtaket og ledelsen som medførte at RFK slapp foten litt av gassen, og Steinkjer kom litt mer med i kampen. De gulkledde trønderne var likevel ikke noen stor trussel for hjemmelaget, og i det 33. minutt gikk det fra vondt til verre for dem da hjemmelagets kaptein hamret inn ballen til 3-0 etter et hjørnespark.

I det vi gikk inn i overtid før pause kom så kampens mest dramatiske hendelse. Etter en duell godt ute på banen gikk en Steinkjer-spiller i bakken og ble liggende og hyle. Det ble raskt klart at dette krevde litt stell, og dommeren gjorde en svært klok avgjørelse ved å sende spillerne i garderoben for å ta pause heller enn å vente til den skadde var tatt hånd om.

Det ble raskt klart at ambulanse måtte tilkalles, og da denne kom like før pausen skulle vært over skjønte vi raskt at det kom til å bli litt forsinkelse før kampen kunne fortsette. Ti minutter etter at omgangen skulle startet ble den skadde trillet ut av banen til applaus fra publikum, og vi kunne fortsette kampen mens han ble kjørt til sykehuset for videre oppfølging. Bare å håpe at alt går bra med ham.

Også etter pausen var hjemmelaget best, og i det 58. minutt fikk vi 4-0, før Steinkjer bare to minutter senere slo tilbake og reduserte til 4-1. Som om ikke dette var nok kom gultrøyene like etterpå til en avslutning som smalt i metallet over Ranas keeper. Kampen var absolutt ikke avgjort selv om det var en solid ledelse.

Den gode Steinkjer-perioden gikk dog over uten flere mål til gjestene, og samtidig kom det til hjemmesupporternes store glede rapporter fra lenger sør om at naboene fra Mosjøen var i ferd med å tape sin kamp.

Drøyt ti minutter før full tid fikk Rana igjen ballen i mål, men denne gangen hadde assistentdommeren hevet flagget for offside. Protestene var store, og hoveddommeren løp ut for å slå av en liten prat med mannen med flagget. Etter å ha vekslet noen få ord løp han tilbake på banen, og pekte mot midtsirkelen. Anført av sin målvakt var det nå Steinkjer-spillernes tur til å protestere, men til ingen nytte. Målet var godkjent, og det sto 5-1.

Steinkjer prøvde hardt å skaffe seg enda en redusering før kampen var over, men det ble ikke flere mål, og dermed endte oppgjøret 5-1, og sammen med supporterne kunne de hvitkledde feire tre nye poeng og fjerdeplass på tabellen.