onsdag 5. juli 2023

IFK Ås - Grums 2 (6-1)

Denne tirsdagskvelden var det kun to fotballkamper i hele Norge, så jeg retta blikket over grensa og tok med meg Ole Jakob på tur. Etter litt shopping og en deilig middagsbuffet fortsatte vi litt sør for harryhandelsbyen Charlottenberg og fant fram til den lille bygda Ås, hvor det skulle være division 6-kamp mellom IFK Ås og andrelaget til Grums IK.

Da vi kom fram til Åsvallen ble vi umiddelbart overrasket over hvor mange biler som var på plass, og litt uti kampen konkluderte jeg med at det var tett oppunder 100 tilskuere, mens min medsammensvorne mente det måtte være noe over. Godt besøkt var det iallfall, og etter å ha betalt oss inn tok vi først plass på den sjarmerende (men tildels noe upraktiske) tribuna, og så herfra hjemmelaget komme godt i gang.

De kom faktisk så godt i gang at da de blåhvite etter at det såvidt var spilt sju minutter tok ledelsen 1-0 etter et hjørnespark virket det høyst fortjent.

2-0 kom 11 minutter senere, da en av vertskapets spillere brøt gjennom en høy forsvarslinje og fosset framover. Jeg må innrømme at jeg ikke er helt sikker på om dette målet ville blitt godkjent dersom man hadde hatt assistentdommere, men det ble raskt tydelig at dagens dommer hadde lagt seg på en svært liberal linje hva angikk offsideavgjørelser.

Hjemmelaget fortsatte å dominere ute på gressmatta som lå inneklemt mellom en svær eng og jernbanen, og kom like etter 2-0 til en svæært god sjanse til å øke til tre. Når denne ikke gikk inn føltes det nok svært tungt da rødtrøyene i det 27. minutt lobbet ballen over keeper og i mål til 2-1 i motsatt ende av banen.

I det klokka passerte 34 spilte minutter kom 3-1, og denne stillingen sto seg til pause. Jeg og OJ brukte pausen på å skaffe oss en is hver, for selv om det ikke var veldig varm grunntemperatur ble det fort hett når sola tittet fram gjennom skyene, noe den gjorde oftere og oftere.

Etter hvilen startet gjestene svært godt, og satte flere ganger IFK-ernes forsvar på prøve, men da de ikke lyktes i å få den viktige reduseringen ble det veldig seigt da hjemmelaget etter 63 minutter og 5 sekunder hamret inn 4-1 i krysset.

Etter 64 minutter og 5 sekunder kom så også 5-1, og herfra og inn var all spenning i kampen forsvunnet. Etter at jeg skrev en twetet om den liberale offsidelinja til dommeren endret alt seg her, og plutselig ble «alt» offside. Det ble dog ikke offside da IFK Ås i det 79. minutt fikk et hjørnespark som ble ekspedert i mål, og dermed sto det 6-1 med drøyt ti minutter igjen av kampen.

Mer nevneverdig skjedde ikke på Åsvallen i kveld. Like etter at klokka mi (men ikke den på veggen) hadde passert 90 minutter blåste dommeren av og hjemmelaget kunne glade feire tre nye poeng.

Jeg og Ole satte kursen tilbake mot Norge, og kom etter å ha klemt oss forbi noen enorme vindturbinpropeller på Kongsvinger hjem svært fornøyde med dagens utflukt.