fredag 9. februar 2024

Vålerenga - Strømsgodset 1-2

Da jeg innså at jeg måtte vente på svar på noen eposter før jeg kunne ta helg fant jeg ut at jeg like gjerne kunne avspasere litt nå midt på dagen og så jobbe ferdig etterpå. Jeg forlot derfor hjemmekontoret, møtte Sören og haiket med ham ned til Valle, hvor det var klart for treningskamp mellom Vålerenga og Strømsgodset.

Til å være en fredag klokka ett var det en imponerende forsamling mennesker som hadde samlet seg inne i Vallhall for å se det ferske OBOS-ligalaget ta imot motstand fra Eliteserien. Etter at avspark var tatt ble det raskt klart at det var drammenserne som spilte i divisjonen over de kongeblå, men like solid som overtaket deres var også ineffektiviteten deres foran mål. Sammen med Lars, Jakub og Stig-André som også hadde tatt turen fikk vi dermed se at det fortsatt sto 0-0 da lagene gikk til pause.

Jeg tok meg en runde i pausen og møtte underveis en rekke mer eller mindre prominente Vålerenga- og Strømsgodset-supportere, med kanskje Kasper som den mest fremtredende av dem alle. Jeg hadde en plan om en bedre middag på ettermiddagen, så jeg droppa å ødelegge apetitten i kiosken, men holdt meg til et medbragt lite arsenal med drikke.

Etter hvilen virket Vålerenga litt freskere enn de hadde gjort i første omgang, og da det viste seg å være hjemmelaget (som av mystiske grunner sto oppført som bortelag i enkelte apper) som først fikk nettkjenning i det 66. minutt var det isolert sett for denne omgangen kanskje ikke så ufortjent, men kampen sett som helhet så langt var det noe mer flatterende med VIF-ledelse.

Apropos apper med mystiske oppføringer, like etter at osloenserne hadde tatt ledelsen tikket det inn varsel om at Strømsgodset hadde utlignet. I et slags Chris Kamara-øyeblikk med motsatt fortegn konkluderte vi med at her hadde noen sett noe ingen andre hadde sett, eller så var det voldsomt gode spådomsferdigheter ute og gikk.

Joda, i det 79. minutt kom 1-1-scoringen som var meldt vel ti minutter tidligere, og jeg begynte å lure på om man også kunne få de riktige tallene til kveldens EuroJackpot levert i denne appen.

Vålerenga hang nå litt i tauene, men de fikk faktisk på ny ballen i mål. Denne gangen var det riktignok som resultat av en ulovlig rask igangsetting der ballen på ingen måte lå stille, og dermed ble scoringen riktig annullert.

I det 85. minutt kom så dagens fineste mål da en Godset-spiller fyrte løs fra litt distanse og ballen gikk inn til 1-2. Like etter prøvde FlashScore seg igjen som spåmenn, da det kom varsel om at Vålerenga hadde utlignet. Igjen var dette en scoring ingen hadde sett noe til, og denne gangen endte kampen 1-2 til Godset uten at den varsla utligninga var kommet. Kanskje jeg må vente med å få EuroJackpot-tallene på forhånd denne gangen også?

Vi forlot hallen og satte kursen oppover Groruddalen igjen, hvor jeg nå inntok butikken for å kjøpe ingrediensene jeg manglet til en episk pastamiddag!