fredag 2. februar 2024

Kjelsås - Stabæk 4-1

Etter ei lita uke nordpå kom jeg litt forsinka på grunn av stormen Ingunn tilbake til østlandet grytidlig fredag morgen, og satte etter jobb på ny kursen til LSK-hallen for å se kamp, denne gangen på et noe mer behagelig tidspunkt enn da jeg var her forrige uke. Også denne gangen var det snakk om treningskamp, og nå var de involverte lagene Kjelsås og Stabæk.

Etter å ha forsert en livsfarlig adkomst mellom parkeringa og hallen (Her burde det strøs!) kom jeg inn, og fant Martin som også hadde tatt turen, men hadde glemt å ta med T-skjorta han hadde kjøpt for meg på Pyro og Pivo-liveshowet jeg ikke fikk dratt på. Jeg trodde jeg nok en gang skulle gå glipp av myntkastet, men denne gangen innså heldigvis dommerne at de måtte snu seg mot publikum, og jeg fikk dermed dokumentert dette før kampen ble sparket i gang.

Fra det ble tatt avspark gikk det etter min klokke ca 35 sekunder før ballen lå i nettet, og det var ikke slik man kanskje skulle tro laget som sist sesong rykka ned fra øverste nivå i norsk fotball som slik skaffet seg overtaket, nei, det var det evige andredivisjonslaget Kjelsås som gikk rett i strupen på de for anledningen hvitkledde bæringene og tok ledelsen 1-0.

Stabæk kom etter denne kalddusjen etterhvert inn i kampen, men de virket nokså tannløse foran Kjelsås-målet. Jeg tok meg en liten runde så jeg fikk overblikk over tribunene, og noterte meg at omlag 150 personer hadde dukket opp i hallen for å se kamp. Mens jeg sirkulerte rundt banen kom så blåtrøyene fra Oslos tak igjen inn i kampen, og like før omgangen var halvspilt fikk vi se en flott prestasjon som endte med scoring og 2-0 til andredivisjonslaget.

Etter å ha fullført runden rundt stadion og også vekslet noen ord med en litt skuffet Christian slo jeg meg ned sammen med Martin, og mens jeg hørte at det var en tysktalende til stede bak meg på tribuna så jeg omgangen ebbet ut med 2-0 på scoringsblokka (Men ikke på tavla på veggen, for der sto det bare hva klokka var).

I pausen dukket også Terje og Tom opp der vi satt, og det ble mye banehoppingssnakk, ispedd litt diskusjon om ymse øl (Selv holdt jeg meg som vanlig til vaniljecola). Andre omgang kom så i gang, og igjen var det «hjemmelaget» som scoret først, men nå måtte vi vente rundt fem minutter før målet som fastsatte stillinga til 3-0 kom.

Begge lag gjorde som det så ofte skjer i treningskamper haugevis av bytter, og jeg vet ikke om det var dette som gjorde at noen av Kjelsås-spillerne utførte noen taklinger som nok er nevnt i regelboka under kapitlet «straffbare forseelser». Direkte stygt ble det heldigvis ikke, og i det 63. minutt gikk så Kjelsås opp i 4-0 for virkelig å gjøre dette flaut for Stabæk.

Med 66 minutter igjen av kampen fikk Stabæk et trøstemål som ga dem 4-1, men tross at de var det førende laget i sluttfasen av kampen fikk vi ikke flere scoringer, så dette ble også sluttresultatet. Kjelsås kunne si seg fornøyde med en solid seier, mens Stabæk nok i høyeste grad hadde fått litt å tenke på.

På vei tilbake til parkeringsplassen kom jeg og Martin i prat med den skadde Kjelsås-spilleren Sebastian som med sin bakgrunn fra Tromsdalen lurte voldsomt på hvorfor det var Forza Tromsø-medlemmer og så treningskamper på østlandet i februar!