tirsdag 6. februar 2024

Ready - Åssiden 2-1

Tirsdagskveld, og jeg hadde tenkt å prøve meg på litt kortreist Oslo-fotball. Jeg hoppa derfor i bilen og satte kursen mot vestkanten, men da jeg svingte inn foran Gressbanen kunstgress så jeg at det ble spilt bandy der, så sjansene for at der skulle være fotballkamp var nok heller små. Litt intens messengervirksomhet fortalte meg at kampen gikk på Kadettangen i Bærum, så jeg hev meg på telefonen til Bjørn Ove som jeg visste var på vei til kampen, fikk stoppa ham, og dro til Majorstuen og plukka ham opp før kampen ble satt mot Sandvika, og vi rett før avspark (Som var nesten ti minutter forsinka) fikk parkert og stormet inn på tribuna til treningskampen mellom Ready og Åssiden.

På en nesten helt grønn kunstgressbane ble det raskt klart at vi neppe ville få se noen klassiker av en fotballkamp. Begge lag kom til noen kurante sjanser, men i et stadig tettere snøvær ble banen mindre og mindre grønn, og assistentdommeren på linja foran meg så mer og mer ut som om han hatet livet sitt litt. Vi 5-10 som var samlet på tribuna koste oss heller ikke akkurat, men etter 17 minutter fikk i det minste de som holdt med hjemmelaget noe å juble for da de fikk satt inn 1-0.

Spillet fortsatte å bølge fram og tilbake, og selv om jeg kanskje syntes hjemmelaget (Som jeg fikk høre har leid seg inn på «Kadda» hver tirsdagskveld i vinter) hadde et lite overtak var det på ingen måte ufortjent da drammenserne utlignet i det 37. minutt.

Det viste seg etterhvert at det bare skulle spilles førtiminuttersomganger i kveld, så da dommeren blåste av sto det fortsatt 1-1. Bærum-ildsjel og -altmuligmann Erik Massimo erklærte at det var varm toddy i kiosken, noe som på ingen måte var feil for å få varmet kropp og sjel mens spillerne var i garderoben og planla andre omgang.

Da andre omgang kom i gang prøvde jeg å ta en runde rundt banen for å få fotografert litt fra ulike vinkler, men det var nå så mye nysnø på kunstgresset at det å gå der i vanlige sko var høyst utfordrende pga klabbing under sålene.

Jeg kom meg likevel rundt banen, og fikk i det 17. minutt i andre omgang igjen se hjemmelaget ta ledelsen, da et fint angrep endte med 2-1.

Snøen fortsatte å lave ned, og kampen ble etterhvert nær parodisk med høy tetthet av ufrivillige sklitaklinger, samt også ganske høy frekvens av gule kort. Det var likevel fortsatt 22 spillere på banen da dommeren til slutt blåste av, og Ready kunne juble for å ha vunnet 2-1.

Jeg hastet tilbake mot bilen og fikk lagt ut på E18 igjen for å få deponert Bjørn Ove ved Oslo S før jeg satte kursen opp gjennom Groruddalen og hjem.