onsdag 15. november 2023

Lyn - Tromsdalen 1-2

Sesongen for nye baner i Norge går definitivt mot slutten, så da er det bare å line opp noen frekke revisits når man kan. Denne onsdagen startet kvalifiseringsspillet om å rykke opp fra 2. til 1. divisjon, så etter jobb tok jeg på meg noen ekstra lag ull før jeg tok banen ut til Bekkestua og tuslet opp til Nadderud for å se kvalikkampen mellom Lyn og Tromsdalen.


Vent litt, sier du kanskje nå, Lyn på Nadderud? Joda, Oslo kommune har stengt Bislett for året, og Lyns forrige lånte hjemmebane Nordre Åsen har ikke gode nok flomlys for kveldskamper, så da var det Stabæks hjemmebane i Bærum som ble redningen for Lyn.

Jeg hadde alliert meg med Sören, så før kamp deponerte jeg sekken min i bilen hans, før vi sammen med hans bedre halvdel inntok studioet til Stabæk-podcasten «Kikkertsvingen» for litt sosialisering med Christian. Med et lite kvarter igjen til avspark gikk vi så ut i kulda og stilte oss i en overraskende lang kø for å slippe inn på tribuna. Etter å ha forsert denne slo vi oss ned i det som viste seg å være en ganske bortesupportertung sone, og mens vi satt her dukket en lang rekke mer eller mindre kjente opp for å hilse på, med Tom og André som de mest prominente.


Lagene marsjerte inn til stor røyk- og ild-utvikling i Bastionens seksjon av hovedtribuna, myntkast ble tatt, og så var det klart for kamp. Innledningsvis syntes jeg Lyn virket veldig friske, men da den innledende fasen ebbet ut uten noen scoringer kom TUIL litt mer med på notene, og det var også karene nordfra som ganske tidlig fikk en abrupt jubel da ballen gikk i nettet, men assistentdommeren hadde vinket for offside.

Dette var nok en vekker for de rødhvite, men de slet fortsatt med å komme til de helt store sjansene. Tromsdalen leverte på sin side noen fler store muligheter, før kampen jevnet seg mer ut, dog med Lyn kanskje et ørlite knepp over.

Første omgang ebbet likevel målløs ut, og vi begynte så smått å frykte at dette skulle bli en sånn kamp hvor begge lag var så redde for å tape at de tok null sjanser. Sören bestemte seg i pausen for å sjekke forholdene i kiosken, og kom etter noen minutter tilbake med deilig toddy! Drikken var utrolig dårlig blandet, men etter at jeg ofret nøkkelen til kjellerboden fikk jeg vann og saft til å være jevnt fordelt i koppen, og jeg kunne nyte litt sårt tiltrengt varm drikke!

Da andre omgang startet var Lyn i særklasse det friskeste laget. Vestkantguttene gjorde omtrent som de ville, og det virket svært fortjent da de i det 53. minutt satte inn 1-0 til stor jubel fra øvre del av hovedtribunen. For en som mange ganger har vært bortesupporter på Nadderud føltes det for øvrig svært rart å sitte på hovedtribunen nå!


Vi hadde såvidt passert timen da Sören lente seg mot meg og sa han var litt overrasket over hvor dårlige Tromsdalen hadde vært i andre omgang. Jeg var ikke uenig, men sa også at nå kunne det virke som om de hadde noe på gang. Sören har iflg sin bror uante jinxe-ferdigheter, og de slo også denne gangen til. Et nydelig skudd passerte hjemmelagets keeper, og det sto 1-1.

Vinneren av dette dobbeloppgjøret skal møte Hødd til kamp om plass i neste års nivå 2 i norsk fotball, og det var kanskje derfor den iskalde arenaen var prydet med reklame for leverandøren av Møre og Romsdals nasjonaldrikk. Sunnmøringer som så kampen ble iallfall neppe voldsomt skremt foran de avgjørende kampene, selv om utligningen definitivt hadde gitt blåtrøyene ferten av noe stort.

Vi hadde så vidt kommet inn i de siste ti minuttene da Tromsdalen igjen fikk finstilt siktet. En ball føk inn til 1-2, og det ble helt enorme jubelscener foran bortesupporterne!

Etter dette var det for øvrig en gjeng som begynte å synge lett hånlige sanger i retning hjemmefansen. Blant disse så jeg jakker fra diverse andre norske klubber, som Start, Grane, Urædd og Odd!


Hjemmelaget presset og presset og presset på for utligning i sluttminuttene, men etter fem minutters overtid sto det fortsatt 1-2 da dommeren blåste av kampen, og de blå igjen kunne juble for en sterk seier på bortebane, og ettersom det etter sigende fortsatt er bortemålsregel i bruk i denne kvaliken (EDIT: Her kommer det motstridende meldinger. Lyn selv skriver at det ER bortemålsregel, mens media sier de har fått beskjed fra NFF at det ikke er det) to mål som kan vise seg å være gull verdt foran returkampen i Tromsdalen til helga!


Jeg forlot arenaen sammen med Sören, og ble ekspedert helt hjem til døra, så jeg kunne krølle meg sammen i sofaen etter å ha inntatt et enkelt, men akk så godt, måltid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar