mandag 4. september 2023

Olsäter - Edsvalla 2-2

Etter å ha forlatt Sola Arena cruiset jeg oppover langs Klarälven, og svingte etterhvert av og kom til det lille stedet Olsäter. Her parkerte jeg ved den sentralt plasserte fotballbanen Olevi, hvor det straks var klart for division 6-match mellom Olsäters SK og Edsvalla IF.

Banen så rett og slett helt fantastisk ut, og i veikanten av gata langs den ene langsida, samt på gresset bak det ene målet var det satt ut benker. Bak det andre målet var det et par som hadde parkert stasjonsvogna si, og brukte bakenden på bilen som en slags VIP-tribune.

Hjemmelaget produserte innledningsvis en haug med store målsjanser, men effektiviteten var under enhver kritikk. Ballene gikk alle andre steder enn i mål, og etter hvert kom Edsvalla mer med på notene. Dette førte til at de etter vel 20 minutter fikk et hjørnespark, og i det stoppeklokka mi viste 21:45 gikk ballen i mål til 0-1.

Foran rundt førti tilskuere fortsatte rødtrøyene å ta mer og mer over, og i det 39. minutt ble mitt postulat om at det lønner seg å klarere nok en gang bevist, da Olsäter mislyktes i å gjøre dette, noe som til slutt førte til at 0-2 ble satt inn.

0-2 var fortsatt stillinga da det ble pause, og jeg benyttet meg av at kiosken her ikke hadde noen problemer med å ta imot betaling i kontanter. To pølser i ett brød ble konsumert sammen med en fanta og en jordbærlakrisstang (den siste ble tatt med for å ende opp på 50 kroner og slippe mer mynter).

Etter pause ble det tydelig at de grønnhvite hadde bestemt seg for å slå tilbake mot gjestene, og det tok bare tre minutter før et frispark ble hamret i mål til 1-2.

Knapt fem minutter etter dette ble et langskudd fyrt av, og da det så ut til at keeper skulle stoppe det snek ballen seg forbi ham og i mål. Jeg vil kanskje påstå at dette var en aldri så liten keepertabbe, men hovedpersonen selv benyttet anledningen til å skjelle ut forsvaret for å ha gjort en for dårlig jobb før skuddet ble sendt avgårde.

Lufttemperaturen var ikke spesielt høy denne søndagsettermiddagen, men temperaturen i hodene til aktørene på banen må tidvis ha vært svært nær kokepunktet. Vi fikk flere ganger episoder hvor dommeren måtte ta en alvorsprat med de involverte, uten at de roet seg ned så veldig lenge.

Tross høyt tenningsnivå og litt ymse prestasjoner ute på gressmatta, flere scoringer fikk vi ikke. Kampen endte dermed 2-2, og jeg kunne etter å ha slått fra meg min opprinnelige plan om å slenge på en tredje kamp for dagen returnere mot Norge, med en liten stopp i Charlottenberg for å fylle opp vaniljecolalageret.