mandag 18. september 2023

Giv Akt - Torridal 3-1

Etter dagens første kamp var den opprinnelige opprinnelige planen min å dra til Kristiansand kunstgress for å se kamp, men pga omlegging av dekket der var alle kampene flyttet til Toyota-banen i Søgne, som jeg heldigvis også manglet. Jeg hadde dog skjønt at ved å se en kamp klokka 1500 i stedet for 1615 ville jeg få betydelig bedre tid før dagens siste kamp, så da kampen på Karuss var ferdig hoppet jeg i bilen og kjørte vestover til jeg kom til Nyplass på Vigeland i Lindesnes, hvor det var klart for fjerdedivisjonskamp mellom Giv Akt og Torridal.

Noe av det første som skjedde da jeg entret arenaen var at jeg møtte den legendariske «FIFA-Haugland», som virkelig var i storslag der han gikk rundt og hilste på kjentfolk innimellom oppvarmingen. Han kunne røpe at han var litt bekymret foran dagens oppgjør, ettersom det var første gang på femten år at han dømte kamp to dager på rad!

Rett før kampstart var det ganske glissent på den flotte tribuna, men da kampen var blåst i gang strømmet det på, og det tok ikke lang tid før vi nærmet oss tresifret publikumsantall. De fleste som hadde møtt opp var hjemmesupportere, og det var de som kunne juble først da Giv Akt fikk et straffespark som ble satt i mål til 1-0 etter ganske nøyaktig syv minutters spill.

De blåkledde og supporterne deres, «De blå mågan», fikk dog ikke gleden av å være i ledelsen særlig lenge. Det tok under to minutter før ballen igjen lå i nettet, denne gang i motsatt ende av banen, og dermed sto det 1-1 og vi var like langt.

Oppildnet av sine trommende supportere var det hjemmelaget som framsto sterkest utover i omgangen, og de forspilte også noen enorme muligheter til å ta tilbake ledelsen. Det var derfor på ingen måte ufortjent da de endelig fikk 2-1 i det 39. minutt, selv om også Torridal hadde kommet til noen muligheter nå og da.

2-1 sto seg til pause, og jeg slo av en prat med kampverten, samtidig som jeg noterte meg at de aktive supporterne ikke bare var aktive, de var også miljøbevisste. Det hadde blitt brukt en konfettikanon tidlig i kampen, og noen av de involverte lurte nå fælt på hvordan de skulle få fjernet all konfettien igjen. Kampverten erklærte at det iallfall var uaktuelt å støvsuge grusen foran tribunen!

Etter pause fortsatte kampen mye i samme spor som det første omgang hadde vært. Begge lag kom til større og mindre sjanser, men det var vertskapet som framsto tryggest. Helt trygt var det dog ikke med bare ettmålsledelse, men like før det var spilt 20 minutter av andre omgang ble ledelsen trygget ytterligere da et hjørnespark ble vridd rett i mål til 3-1!

Rødtrøyene prøvde desperat å komme tilbake, men det ville seg ikke, og da kampen noen minutter på overtid ble blåst av sto det fortsatt 3-1. Supportere og spillere kunne sammen feire at tre poeng som kan vise seg å være svært viktige i bunnstriden i divisjonen ble igjen på Vigeland, mens Torridal går en litt usikker høst i møte.

Mens spillere og dommere takket hverandre for kampen hastet jeg mot parkeringa, så at trikset mitt med å parkere i skyggen av en lastebil hadde fungert utmerket, og satte kursen østover igjen, med en aldri så liten revisit på programmet for kvelden.