torsdag 5. oktober 2023

Tjøme - Sandar 2 (5-4)

Etter en tirsdagskveld som i stor grad ble tilbragt på sofaen var jeg onsdag klar for litt deilig breddefotball igjen. Skulle jeg få ny bane måtte kursen settes mot Vestfold, hvor jeg hadde fire mulige kamper å velge mellom. Jeg satte derfor i gang en twitteravstemning på formiddagen, og etter å ha kommet ca til Drammen sjekka jeg resultatet her, og kunne til min store glede observere at folkemeningen støttet det jeg hadde mest lyst til. Jeg satte derfor kursen mot Verdens Ende, og kom etterhvert fram til Ormelet idrettspark, hvor det var klart for kamp i opprykksavdelinga av sjuendedivisjon Vestfold mellom Tjøme IL og Sandars andrelag.

Ved ankomst innså jeg raskt at her kom det til å bli utfordrende å få fotografert noe særlig, da flomlysene var av den typen som er mer enn gode nok for å se med det blotte øye, men helt håpløse for fotografering. Jeg tok likevel plass på den fine tribuna foran klubbhuset, og fikk herfra se gjestene komme godt i gang, men uten å klare å skape noen mål.

Sandars gode åpning på kampen fikk en brå slutt etter drøyt åtte minutter da Tjøme overrumplet forsvaret deres og satte inn 1-0, og etter dette tok hjemmelaget mer over.  Det var derfor på ingen måte ufortjent da også 2-0 kom, etter at et hjørnespark i det 13. minutt aldri ble klarert.

Var det dunkel belysning ute på banen, så var det definitivt ikke noe bedre utenfor den hvite stripa. Jeg tror likevel jeg klarte å telle meg fram til at vi var omlag 30 fremmøtte på kampen her, som hadde liten betydning i opprykkskampen. Som nevnt hadde Tjøme tatt mer over, men etter 2-0 stagnerte det offensive litt, og de blås gode periode endte slik motstandernes hadde gjort tidlig i kampen, med et baklengsmål. Denne gangen var det i det 34. minutt vi fikk 2-1, men nå slo hjemmelaget tilbake før det var spilt ett minutt, så vips sto det 3-1.

Inn mot pause fikk dommeren hyppigere og hyppigere spørsmål om det var lenge til pause, noe jeg mistenker har en sammenheng med hvor god kondisjon den gjennomsnittlige syvendedivisjonsspiller har. Flere mål fikk vi uansett ikke før hvilen, og det sto dermed 3-1 da gjestene forsvant inn i garderoben, mens hjemmelaget samlet seg rundt innbytterbenken for en prat.

Etter å ha fått igjen pusten kom vi igjen i gang, og nå var det tydelig at Sandar 2 ikke hadde tenkt å la seg slå uten kamp. De gikk ut i hundre, og kom til flere gode muligheter, men Tjømes forsvar gikk med dødsforakt inn i en rekke blokkeringer, og det som passerte dem ryddet en god keeper unna. Da så 4-1 kom knappe ti minutter inn i omgangen føltes det nok blytungt for de rødhvite.

Drøyt fem minutter senere fikk så gjestene et frispark fra halvlangt hold ute ved kanten. Dette ble slått langt inn, en retur ble gitt, og et skudd løsnet. Hjemmelagets målvakt var nå uheldig (selv sier han rett ut «tabbe»), og glapp ballen, som så ble dyttet i mål til 4-2.

Spillet bølget nå fram og tilbake over kunstgresset, og vi var nok flere som øynet muligheten for en knallsterk opphenting da vi i det 73. minutt fikk se 4-3 komme, samtidig som både spillere og publikum hadde en dalende kurve på hvor imponerte man var over dagens dommer.

I det 84. minutt kom så utligningen, og faktisk så det nå ut som om Sandar 2 var nærmere alle tre poengene enn hva hjemmelaget var. Men, it ain't over 'till the fat lady sings, som amerikanerne sier. Her hadde ennå ingen sunget, og i det siste ordinære spilleminutt ble en pasning slått fram til firemålsscorer Bror Eremias Sebastian Hård Af Segerstad som stormet framover, sendte et innlegg til en lagkamerat som satte den i mål! Tjøme hadde tatt igjen ledelsen, og det sto 5-4.

5-4 ble etter noen spennende overtidsminutter også sluttresultatet, og det var dermed de blå (med en hvit diagonalstripe) som kunne juble for seier, mens Sandar 2 hadde misbrukt sjansen til å rykke litt fra de aller nederste lagene i avdelinga. Selv hoppet jeg i bilen, og satte kursen nordover igjen på en E18 som for en gangs skyld stort sett var stengt i motsatt retning av der jeg skulle kjøre.