søndag 26. juni 2022

NHHI - Trott 1-4

Etter en kort kjøretur fra Stemmemyren svingte jeg inn ved Åstveit idrettspark. Her fikk jeg sett slutten av en kamp med bra med publikum, deriblant groundhopper Stig og et par medsammensvorne av ham. Deretter ble banen ryddet og det ble gjort klart for den kampen jeg kom for å se, fjerdedivisjonsoppgjøret mellom NHHI og Trott.

NHHI var, slik studentlag ofte er de siste kampene før sommeren, kraftig svekket. Ryktene sa at det var bare såvidt de hadde klart å skrape sammen folk til en kamptropp i dag, og det tok da også under tre og et halvt minutt før de lå under 0-1.

Var det ikke ille nok stelt for økonomene fra før, så ble det ikke noe bedre da en av dem etter knappe ti minutter gjorde en fatal feilvurdering. I stedet for å tape en løpeduell og risikere baklengsmål felte han Trott-spilleren på ulovlig vis, og ble utvist. 80 minutter med 10 mann, og omtrent ingen innbyttere tilgjengelig. Dette kom til å bli en seig affære for de gjenværende.

I løpet av drøyt fem minutter fra 15. til 20. minutt ble så kampen avgjort. 0-2, 0-3 og 0-4 kom i tur og orden, og herfra og inn ble det hele en ganske sørgelig affære. Til alt hell var vi ikke flere enn 3 tilskuere som hadde valgt å bruke lørdagen på dette.

Stordabuene slapp seg nok noe ned etter drikkepausen i første omgang, men jeg ser ikke helt bort fra at også hjemmelaget hevet seg noe utover i omgangen. Å overliste gjestenes solide forsvar klarte de likevel ikke, og det sto fortsatt 0-4 da vi tok pause.

I pausen slo jeg av en prat med NHH-studentenes lagleder, og fikk overrakt et skjerf. I tillegg hadde de siden det ikke var kiosk på stadion ordnet noen skillingsboller og en pakke vaniljesaus. Helt fabelaktig!

Etter gjestenes klare dominans i store deler av første omgang var det kanskje litt overraskende at spillet jevnet seg veldig ut i andre omgang. Jeg glemte å starte klokka, så nøyaktig hvor lenge det var spilt vet jeg ikke, men rundt 26 minutter ut i omgangen kom så reduseringsmålet, til stor frustrasjon for Trott-spillerne.

Karene fra Stord fortsatte å være ganske frustrerte ut omgangen, men vi fikk ikke flere mål, så da kampen var over sto det fortsatt 1-4. Jeg tuslet mot parkeringa, og i det jeg kom til bilen kom plutselig selveste Davy Wathne syklende forbi, så jeg fikk slått av en hyggelig prat med ham før jeg kjørte videre til dagens tredje og siste kamp.