lørdag 21. august 2021

Lørenskog 3 - Sørumsand 2 (1-2)

En bane jeg lenge har siklet etter å få groundhoppet er Torshov Kunstgress i Lørenskog, rett nedenfor Ahus. I 2019 hadde jeg en mulighet, men på kampdag kom det «gladmelding» fra Fjellhamar at klubbens primære stadion var blitt ledig så kampen ble flytta dit. I 2020 fikk jeg selvsagt ikke sett noe ball der, men nå i 2021 var det faktisk satt opp to kamper med Lørenskogs tredjelag der, så da tok jeg turen denne flotte sensommerlørdagen for å få krysset av banen i lista.

Det var flere som hadde tenkt som meg, så i rask rekkefølge dukket Jørgen, Sören, Mattis, Marius og Elisabeth (og Kaiser) også opp, og lenge var banehopperbrigaden rundt 50% av de frammøtte uten fotballsko. Dagens kampvert virket for øvrig helt sjokkert over at det var et tosifret antall tilskuere, det hadde han virkelig ikke ventet!

Første omgang er det veldig lite å fortelle om. Sola skinte, lagene tok drikkepause, jeg veksla noen ord med bortelagets keeper om det fine været, Sørumsand fikk en stor sjanse rett etter vannpausen, et ambulansehelikopter passerte forbi og omgangen endte 0-0. 45 minutter av livet mitt som aldri kommer tilbake.

Etter en kort pause var det igang igjen, og nå virka det som om gjestene fra 91 Stomperuds hjemtrakter hadde hevet seg et lite hakk (Når sant skal sies hadde de nok vært det beste laget også før pause), og rundt sju minutter inn i omgangen ga det endelig uttelling da man scoret og gikk til 0-1.

Også i det 61. minutt kom det en scoring, og igjen var det de rødkledde fra Glommas bredder som kunne juble, så nå mistenkte jeg strengt tatt at kampen var mer eller mindre avgjort. Om det var det også Sørumsands spillere begynte å tenke vet jeg ikke, men mot slutten av kampen kom så hjemmelaget mer inn i det igjen. I det 86. minutt kom så reduseringsmålet, og alt var duket for et rotterace inn mot full tid.

Hjemmelaget prøvde og prøvde og prøvde, men gjestene red av stormen, og da dommeren endelig blåste for siste gang var det de tilreisende som kunne juble for sesongens tre første poeng, mens hjemmelaget fortsatt sto på null. De fleste av oss banehopperne hastet så videre til nok en kamp for dagen.

Flere bilder fra kampen kan du se på Google photos.