tirsdag 5. april 2022

Askim - Klemetsrud 5-0

Etter å ha tilbragt dagen på konferansehotell droppa jeg dessert etter middagen og hoppa i stedet i bilen med kurs for Askim. På veien oppdaget jeg at kampen jeg hadde planlagt å se var avlyst og erstattet av en annen kamp med avspark en time tidligere, så jeg belaget meg på å se kun en 2. omgang på Hov kunstgress, men da jeg ankom så jeg til min store forundring at spillet pågikk, og det var ikke slik jeg hadde ventet pause. Etter å ha forhørt meg litt rundt fant jeg ut at avspark hadde blitt veldig forsinket, og det var derfor spilt knapt tjue minutter i treningskampen mellom Askim og Klemetsrud da jeg ankom stadion.

Banen, som ligger i tilknytning til Askim vgs, var unormalt godt inngjerdet, men jeg fant etter hvert åpningen hvor jeg kunne smette inn og finne noen å spørre hva stillinga var, og til min store glede var det bare ett mål jeg hadde gått glipp av, så hjemmelaget ledet 1-0. Jeg beveget meg litt mot enden av banen, og oppdaget at Stig-André også hadde tatt turen til Indre Østfold for å se fotball i dag.

Jeg har ikke nøyaktige tidsangivelser på målene, og jeg må innrømme at jeg heller ikke så veldig godt hva som skjedde på alle scoringene, men scoringene kom iallfall jevnt og trutt i det søndre målet på anlegget. Når sant skal sies gjorde ikke Klemetsrud-forsvaret jobben hårreisende vanskelig for østfoldingene, som på sin side flere ganger misbrukte enorme scoringssjanser, så da den finnmarkske dommeren sendte lagene i garderoben sto det hele 5-0.

Jeg brukte pausen til å diskutere litt TIL og Alta med nevnte dommer, før hjemmelaget igjen entret kunstgresset. Gjestene lot på sin side til å trives svært godt i garderoben, så til slutt måtte noen sendes avgårde for å hente dem. Spillet kom igjen i gang, og det skjedde deretter svært lite nevneverdig, bortsett fra en episode hvor det ble litt ampert, og Klemetsruds trener måtte true en av spillerne sine med å bli byttet ut etter at en diskusjon med dommeren aldri tok slutt. (Forresten: Det må også nevnes at gjestene byttet inn en keeper med tidenes merkeligste keeperantrekk!)

Kampen endte uten flere scoringer, og dermed sto det 5-0 til Askim, som ut fra kommentarer jeg hørte underveis nok må vurderes som en opprykkskandidat i årets østfoldske femtedivisjon.