onsdag 25. mai 2022

Støren - Gimse 2-0

En grundig planlagt langhelg i Trøndelag fikk seg et lite skudd for baugen da oppvarminga med Tromsø i Kristiansund ble utsatt på ubestemt tid fordi alle KBK-spillerne hadde fått feber. Jeg hadde heldigvis noen ess i ermet, og justerte dermed litt på planene mine og satte etter noen timer hjemmekontor onsdag formiddag kursen nordover. Etter å ha forsert Nittedal, Hadeland, Toten og søndre Gudbrandsdal svingte jeg østover over Venabygdsfjellet og føk gjennom Rondane og Folldal før jeg igjen inntok E6. Etter en liten pitstop på Berkåk for litt mat ankom jeg så Soknesøra hvor det var duket for sjettedivisjonskamp mellom Støren og Gimse.

Sist jeg så Støren spille var det i fjerdedivisjon, så her hadde det gått nedover, men det virket likevel som om optimismen levde langs Gaulas bredder. Etter å ha sett slutten av en livlig G14-kamp ble banen gjort klar, og så startet det som skulle vise seg å bli en svært lite dramatisk kamp.

I første omgang tror jeg det eneste nevneverdige som skjedde var at en av gjestenes spillere fikk gult kort for å ha fullført en avslutning (som for øvrig ble svært god) etter at han var avblåst for offside. Jevnt over var det kanskje de rødkledde fra nabokommunen som var best i første omgang, men avslutningene var stort sett enten fraværende eller helt ufarlige. Lagene tok dermed pause med fortsatt 0-0.

Pausen benyttet jeg selvsagt til å inspisere den provisoriske kiosken som var satt opp ved (den tomme) speakerbua. Tilbudet her var begrenset til kaffe og kanelsnurrer, men FOR noen kanelsnurrer. Til den latterlig lave sum av 15 kroner fikk man et fjell av deilig bolle med glasur på toppen, så her var det bare å hogge innpå.

Etter pause dukket det opp mer og mer blodsugende insekter i lufta, men om det var de som gjorde at det som skjedde ute på den flotte gressmatta kunne virke noe blodfattig vet jeg ikke. Pasningskvaliteten var til tider imponerende lav, men etter hvert syntes jeg hjemmelaget begynte å virke litt farligere enn de hadde gjort før hvilen, og de begynte etter hvert også å pådra seg flere og flere offsideavgjørelser imot.

Flesteparten av de vel 40 frammøtte holdt naturlig nok med hjemmelaget, og da vi var i det 79. spilleminutt fikk de endelig noe å juble for. Diskusjoner om bussruter til morgendagens RBK-kamp og andre uvesentligheter ble avbrutt av at en av de blåkledde etter at de først hadde misbrukt en rekke store muligheter til å ta ledelsen klarte å overliste en ellers god Gimse-keeper, og det sto 1-0!

Etter dette virket Størens karer å stort sett ha kontroll, selv om det naturlig nok var Gimse som presset mest på i håp om å få en utligning. Dette håpet svant så raskt hen da Støren med 87:25 på stoppeklokka fikk et frispark ute på kanten som ble stanget i mål til 2-0.

Etter noen minutters overtid med voldsom frustrasjon hos gjestene ble kampen blåst av. Mens hjemmelagets spillere og fans kunne juble for seier, satte jeg kursen videre mot trønderhovedstaden hvor jeg skulle tilbringe natta før min trønderske breddefotballgroundhoppinglanghelg fortsatte dagen etter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar