søndag 16. oktober 2022

Oppsal 4 - Ellingsrud 2 (8-1)

Etter ei helg med korpskonsert fredag og orkesterseminar lørdag og søndag innså jeg at søndag kveld var eneste mulighet til å få litt stadionfotball inn på programmet. Etter at trombonen var pakka i bilen søndag kveld satte jeg derfor kursen mot Trasop, og etter et kort stopp for å fylle opp både bilen og meg selv var jeg klar for å se åttendedivisjonskampen mellom Oppsal 4 og Ellingsrud 2.

Da kampen skulle startet kvart over åtte ble akkurat G15-kampen som ble spilt rett før «min» kamp blåst av, så oppgjøret hvor Oppsals fjerdelag kunne fortsette å være i posisjon til å ta over serieledelsen ble litt forsinket. Mens hjemmelaget altså jaget tabelltopp var situasjonen stikk motsatt for gjestene fra Oslos østligste østkant. Ikke bare lå de nederst på tabellen, de hadde attpåtil ikke tatt et eneste poeng hittil i år. Skulle de(t) første komme i kveld?

I tillegg til meg var det kanskje rundt tjue andre som så kampen, deriblant Eivind som hadde tuslet opp bakken hjemmefra, og Robert som var der i offisielt ærend som dommerveileder. Det vi fikk se var at hjemmelaget raskt levde opp til favorittstempelet, og før det var spilt ni minutter sto det 1-0, og i det trettende minutt kom også 2-0.

Forholdene for foto var mildt sagt utfordrende. Ikke bare kranglet autofokusen på det ene kameraet mitt litt, i tillegg var det rimelig dårlig lys. Det ble derfor mye prat på sidelinja, og før jeg visste ordet av det var det pause og det sto fortsatt 2-0.

Kiosken på stadion hadde stengt etter G15-kampen, men Robert viste seg å være dagens breddesnadder-helt, og tryllet fram en pose med noen hjemmebakte kanelboller! Mange bonuspoeng til svensken!

Andre omgang startet, og før det var spilt ett minutt gikk først en av lysmastene i svart, og så fire til, og så den siste også. I stummende mørke var forvirringen total en liten stund, før det til stor jubel fra de frammøtte kom tilbake lysmast etter lysmast. Den siste kom riktignok ikke på igjen, men 83% lys får være nok i åttendedivisjon.

Hjemmelaget hadde tydeligvis brukt den korte pausen på å bestemme seg for å avgjøre dette, for de festet etter hvilen grepet om kampen enda mer enn i første omgang. Igjen tok det rundt ni minutter før vi fikk en scoring, men denne gangen tok det bare halvanna minutt før det neste målet kom og det sto 4-0.

Tross det kjølige høstværet var det innimellom høy temperatur blant spillerne, og etter rundt en times spill fikk vi en liten tildragelse hvor en av Ellingsruds spillere hevdet å ha blitt slått. Det hele endte med et gult kort i hver retning, og litt dårlig humør.

I det stoppeklokka mi viste 68:30 kom 5-0, og etter en ganske håpløs retur fra gjestenes keeper kom også 6-0 i det 74. minutt.

Tross hjemmelagets store dominans på scoringsblokka var det ikke total enveiskjøring ute på banen. De gulkledde fra Groruddalen slet bare med å gjøre sine muligheter om til scoringer, men etter vel 76 minutters spill lyktes de endelig med å redusere til 6-1. Kjepphøyt ropte en av dem (Sannsynligvis han som ga assisten) at det var bare å spille ballen til ham, så ga han assist.

Like før det var 10 minutter igjen av kampen fikk Oppsal 4 et frispark fra litt distanse. Dette passerte på mystisk vis forbi alt og alle og endte opp i nettet til 7-1.

Vel fem minutter senere kom så de blåkledde på nytt i angrep og et fantastisk skudd fra spiss vinkel endte i nettet. Muligens årets mål på Trasop, og vi var nå ikke stort mer enn fem tilskuere tilstede som bivånet det.

Like etter skjedde det et eller annet som virkelig fikk spillerne til å fly i lufta. Jeg så ikke selve hendelsen, men en Ellingsrud-spiller lå strak ut på kunstgresset, og det stimlet sammen både spillere og aktører fra støtteapparatet hos begge lag rundt ham. Dommeren klarte etterhvert å få roet gemyttene så kampen kunne fortsette, og etter et par minutters overtid blåste dommeren av så Oppsals spillere og fans kunne juble for at med en kamp mindre spilt enn serieleder Haugerud var de fortsatt bare to poeng bak.

Jeg sa farvel til Robert (Eivind hadde sviktet oss like etter pause) og satte kursen hjemover, fornøyd med å ha fått sett en kamp denne helga også.