lørdag 14. august 2021

Grue - DK Leiret 0-2

Etter en liten avstemning på twitter valgte jeg fredag kveld å ta turen til Solør for å få fullført det jeg ikke fikk gjort i 2019, å se kamp i Grue (Se nest siste avsnitt her). Jeg kjørte derfor til Kirkenær, rekognoserte fram en sjappe som serverte meg en helt OK biffmiddag, før jeg dro til stadion hvor hjemmelaget skulle ta imot kompislaget DK Leiret Fotball fra Elverum til serieåpning i femtedivisjon. (DK står visstnok for Dumpekandidatene, hør mer om laget fra ca 40 minutter i denne podkastepisoden)

I et litt hustrig sensommervær kom den ene svisken etter den andre på høyttaleranlegget under oppvarminga, før speaker endelig presenterte begge lags spillere og ønsket velkommen til kamp. Ute på banen var det lenge sånn at gjestene hadde ballen veldig mye, men uten å skape noe særlig, mens hjemmelaget framsto langt farligere når de en sjelden gang fikk ballen. Alt etter omlag fem minutter prøvde Grue seg på en frekkas da de så at keeper sto langt ute og lempet avgårde en lang lobb, men dessverre for de grønnkledde var siktet litt for dårlig innstilt og ballen endte til side for mål.

Litt etter at en halvtime var spilt var en av de Juventusstripete på vei gjennom mot mål, men ble løpt ned av en Grue-spiller. Tross protester dømte dommer straffespark, og dette ble satt i mål til 0-1.

Etter dette ble Leirets ballbesittelsesdominans enda sterkere, og de leverte også like før pause en enorm sjanse til å øke, men det sto fortsett bare 0-1 da det ble pause. Jeg benyttet pausen til først å klare lokalisere den eneste brennesleplanten på hele stadionområdet og svi av halve leggen, og deretter finne ut at det ikke var vafler å få kjøpt i kiosken. Dessuten begynte det å regne, så store deler av de rundt 75 som hadde vært tilstede dro hjem før andre omgang ble blåst i gang. Happy times!

Hjemmelaget kom friskt i gang etter pause. Grønntrøyene produserte flere gode sjanser, og like før omgangen var halvspilt leverte Leirets gode keeper noen helt fabelaktige prestasjoner som stoppet to-tre enorme muligheter på rappen. Etter dette kom gjestene mer inn i det igjen, og med litt over ti minutter igjen av kampen ble spikeren i kista satt da et frispark fra midtbanen ble headet videre inn i mål til 0-2.

Grue ga aldri opp, men de siste minuttene av kampen hadde elverumsingene rimelig god kontroll bakover, og da dommeren etter noen minutters overtid blåste av kampen kunne de juble for en knallåpning på sin første sesong i femtedivisjon.

På vei til parkeringsplassen så jeg av alle merkelige ting å se i Grue en fyr med treningsjakke fra Stovner SK som jo holder til rett i nabolaget fra meg. (De har for øvrig bortekamp ikke langt unna Grue, mot Kongsvinger 2, på søndag.)