tirsdag 17. august 2021

Rapid-Moss - Eidsberg 2-1

Det summet i banehoppermiljøet! Kunne det stemme at sjuendedivisjonskampen mellom Rapid-Moss og Eidsberg skulle gå på treningsfeltet på Melløs? Hvordan skulle man eventuelt registrere kampen, som en underkamp på Melløs KG, som lå nærmest, eller Melløs stadion, som er hovedanlegget på området? Hvordan skulle man få bekreftet saker og ting? Jeg sendte en SMS til hjemmelagets lagleder, og fikk bekreftelse, joda, kampen skulle spilles på Melløs Treningsfelt B. Faktisk ble det så god stemning da bekreftelsen kom at Futbology-folka la til ikke bare banen som en selvstendig bane i appen, de la også inn kampen så det ble mulig å sjekke inn! Det var derfor glad til sinns jeg kom fram til anlegget litt før seks i den tro at det var avspark 1830, bare for å oppdage at det ikke var før 1900 kampen begynte…

Vel, etterhvert dukket både bortelaget, Elisabeth og banehopperhunden Kaizer, Stig-André og Trond opp, og plutselig var også hjemmelaget på plass, så nå ble det kamp! Ut fra start var begge lag litt forsiktige, før bortelaget etter ti minutter fikk sin første skikkelige målsjanse på en corner.

I den sterke vinden som feide over gressmatta skapte gjestene flere skumle sjanser på cornere, mens hjemmelaget på sin side lot til å ha tatt litt for mye Møllers tran. De aller fleste dødballene de sortkledde fikk ble altfor sterke, og føk over alt og alle. Hjemmelaget på sin side klarte å tilpasse seg, og i det 20. minutt satt den endelig. 0-1.

Mens jeg tuslet rundt banen for å fotografere litt la jeg merke til at Stig-André hadde stilt seg opp midt i hjemmelagets tekniske sone, så jeg mistenkte at han vurderte å stille som innbytter for dem, siden de ikke hadde noen ekstramannskaper med i dag. Gjestene på sin side hadde med seg 5-6 innbyttere, og bra var det, for plutselig haltet en av de som hadde startet av banen mens han holdt seg til lysken og sa det hadde rykka til helt plutselig. Dårlig tegn!

0-1 holdt seg til pause, og jeg hadde Eidsberg mistenkt for å ville prøve i andre omgang å utnytte det at de hadde innbyttere ved å slite ut hjemmelagets spillere, så de kunne få muligheter mot slutten. Denne planen gikk ganske raskt i vasken, da de etter vel fire minutters spill etter pausen fikk et baklengsmål etter det Trond beskrev som «bom, bom, bom og atter bom». 1-1 og like langt.

Hjemmelaget lot også til å ha brukt andre omgang til å justere innleggsstyrken, og blant annet fikk vi se et forsøk på en Gamst-corner, men de grønnkledde fra Indre Østfold ble reddet av stolpen. Jeg syntes nok Eidsberg hadde en fortjent ledelse til pause, men utover i andre omgang ville tre bortepoeng virket mindre og mindre fortjent.

Det var derfor absolutt ikke ufortjent da en av de lokale foretok et vanvittig dribleraid som endte i scoring i det klokka mi viste 83:45. Kunne bortelaget nå komme tilbake? Da kampen gikk mot slutten prøvde de desperat å få en utligning, men det endte tvert imot med at Rapid fikk et straffespark akkurat i det vi nærmet oss full tid. På mystisk vis klarte straffeskytteren å plassere ballen nesten på Shell-stasjonen over gata fra stadion, og kampen endte dermed 2-1.