mandag 12. august 2024

Hamburgsund - Smögen 1-3

Etter å ha forlatt kampen i Uddevalla gikk turen nordover langs E6 smertefritt, og vi kunne etterhvert svinge av ut mot kysten. Her fant vi fram til ett av de mange tettstedene med eget fotballag, og etter å ha parkert var vi klare for å se division 5-match (altså nivå 7 i det svenske seriesystemet) mellom Hamburgsund og Smögen.

Jeg hadde jo sett begge lagene tidligere i år, Smögen attpåtil flere ganger, men dette var altså mitt første besøk på Sundvallen i Hamburgsund. Arenaen hadde ingen ordentlig tribune, men det var godt med benker, så de aller fleste satt langs langsida med sola i ryggen. Jeg skimtet også noen som hadde benket seg på en gratishaug et stykke unna, men de kan umulig ha fått spesielt mye ut av å se denne kampen.

Når sant skal sies, så tok det sin tid før også vi som var inne på stadionområdet fikk spesielt mye ut av denne kampen. Etter 25 minutter scoret gjestene 0-1 på et hjørnespark, men dette var også omtrent alt av betydning som skjedde før pause.

Det sto altså fortsatt 0-1 da lagene tuslet i garderoben, mens jeg pratet med både Christian, Tom og Ray som var på plass, men også de Göteborgske banehopperne Christian, Magnus og Michael. Mye morsomt snakk om både tilbakelagte og kommende fotball-utflukter, og som kjent flyr tida når man har det moro, så plutselig var det klart for avspark i andre omgang.

Foran noe over 100 tilskuere tok det nå bare såvidt over to minutter før hjemmelaget slo tilbake, og utlignet til 1-1. Hadde første omgang vært noe traurig, så startet den andre med et pang.

Det tok ikke lang tid før vi igjen fikk en scoring, og til glede for de mange tilreisende tilskuerne, så var det Smögen som igjen tok ledelsen i det 53. minutt da de satte inn 1-2.

Fem minutter etter dette målet kom også 1-3, og herfra og inn virket de svartkledde å kontrollere kampen ganske greit.

Hadde det ikke vært for tomålsledelsen gjestene nå hadde opparbeidet seg ville de nok fortvilt over de enorme sjansene de klarte å misbruke på slutten mot et hjemmelag som hadde blitt redusert til ti mann, men blåtrøyene klarte ikke å skape mer på eget gress, og dermed endte kampen med borteseier 1-3.

Vi takket våre svenske banehoppingsvenner for selskapet, og satte kursen mot en hamburgersjappe i utkanten av Strömstad hvor litt næring ble fortært før kursen ble satt videre nordover tilbake mot Norge med kveldens eliteseriekamp på radioen.