mandag 12. august 2024

Gimletroll - Rygene 6-1

Etter å ha dratt fra Fevik kom vi etter en drøy halvtime (og litt forsinkelse fordi André havnet i en snuskø) fram til Presteheia i Kristiansand. Vi parkerte, gikk opp en trapp og fant en helt nylagt kunstgressbane hvor det luktet sagbruk på grunn av det helt ferske flisfyllet banen var utstyrt med. Vi tok plass på den lille betongtribuna, og gjorde oss klare til å se femtedivisjonskamp mellom Gimletroll og Rygene.

Lagene inntok banen til lyden av den gamle Tippeliga-fanfaren, akkompagnert av en særdeles ivrig speaker som vekslet mellom å introdusere lagene og synge med på fanfaren. Da spillernes navn ble lest opp ble det raskt klart at dagens speakertjeneste kom til å bli noe for seg selv, da han avsluttet etter hver av hjemmelagets menn med et høylytt «wøøøøyh» i et forsøk på å dra noe applaus ut av publikum.

Innledningsvis bølget spillet fram og tilbake på kunstgresset, og uten at jeg klarte å se at noen av lagene fikk noe klart overtak. Under noe vekslende værforhold spiste hjemmelaget seg dog etterhvert mer og mer inn i kampen, og det føltes absolutt ikke ufortjent da de etter ganske nøyaktig 34 spilte minutter tok ledelsen 1-0.

Speaker tok selvsagt helt av etter scoringen, men da 2-0 kom tre minutter senere tok han enda mer av enn han hadde gjort etter det første målet. Hjemmelaget fortsatte å male på, og ett minutt før pause fikk vi så se en ganske kontroversiell scoring. Hadde ballen vært ute før den ble puttet i målet? Etter en liten prat mellom hoved- og assistentdommer ble målet godkjent, og skuffete Rygene-spillere måtte gå til pause med 3-0 på blokka.

Etter pause tok Gimletroll helt over kampen. Gjestene fra Arendal kommunes sørende lyktes med svært lite, og ti minutter etter hvilen satt 4-0 i nettet. 5-0 kom så på et hjørnespark etter nye ti minutter.

Da hjemmelaget på ny fikk hjørnespark bare halvanna minutt etter forrige mål fant speaker ut at publikum nok trengte en capo for å bli med og heie litt på dem. Til lyden av taktfaste «corner er mål»-rop gikk ballen igjen i mål til stor glede for både mannen med mikrofonen og flesteparten av de andre knapt hundre frammøtte. 6-0, og svært lite spenning igjen i kampen.

Rygene utnyttet dog at Gimletroll var litt ute av det rett etter målet, og i det 67. minutt fikk de et trøstemål som ga 6-1. Spennende ble det likevel ikke, og da vi gikk inn i overtiden var den eneste spenningen som gjensto om det skulle begynne å regne før kampen var over.

Vi hadde akkurat rukket å gå ned trappa fra banen mot parkeringsplassen før store tunge regndråper kom ned, og vi flyktet inn i bilene og satte etter å ha takket Stian, Simen og Oddvar for selskapet gjennom dagen kursen mot Grimstad for en svært hyggelig banehoppermiddag hvor Mads, André, Vetle, Terje og undertegnede fikk i oss litt sårt tiltrengt kinamat før vi kunne fortsette hjemover og ta kveld.