mandag 12. august 2024

Express 2 - Lia (5-3)

Lørdag morra, og en lenge etterlengtet «happening» skulle endelig komme. Jeg møtte André, satte kursen sørvestover, og på veien plukket vi opp Vetle. Etter noen timer kom vi fram til Fevik og svingte inn bak banen med navnet «Moy Moner», noe som opprinnelig er et gårdsnavn med et noe obskurt opphav. Her skulle det i dag for første gang på en mannsalder spilles seniorkamp, da sjettedivisjonslagene Express 2 og Lia skulle møtes.

Før kampen vi var her for å se hadde de to naboklubbene snekret sammen hvert sitt «Old Stars»-lag som spilte en syverkamp, og det første vi så da vi svingte inn bak banen var en spiller som tydeligvis ikke hadde kjent sine egne begrensninger og sto bøyd bak en bil og nok absolutt ikke hadde sin beste dag med fotball. Denne kampen endte uavgjort, og vi fikk en liten straffekonk som jeg benytta anledningen til å filme.

De to lagene som skulle spille hovedkampen var så klare, et publikum på rundt 270 var klare, rundt 20 banehoppere fra fjern og nær var klare. Det var bare én person som manglet: Hvor var dagens dommer? Etter litt hektisk telefonaktivitet ble han sporet opp og hentet fra verandaen hjemme, så rundt ti minutter forsinket ble endelig kampen sparket i gang.

Hele bakgrunnen for at det ble spilt kamp her var at jeg hadde foreslått dette for klubbens daglige leder Magne i en facebook-kommentar tidligere i år. Håkon som spiller på Express 2 tente på ideen, og etter at de to hadde fått sjekket med motstanderlag, fotballkrets og andre aktører var alt klart for det som i tillegg til å være den første kampen her på svært lenge også kan vise seg å ha vært den siste kampen noensinne, da det planlegges for å selge stadionområdet til en butikkjede, og så reinvestere midlene man får inn i Express' hovedanlegg innerst i Fevikkilen.

Banen på Moy Moner ligger slik til at selv om den tilhører Express, så er det Lia som er nærklubben for de som bor der, og dette hørte man også på jubelen da gjestene etter vel åtte minutter leverte et nydelig mål der ballen ble skutt inn fra ekstremt spiss vinkel. Keeper fikk såvidt fingertuppene på kula, men det hjalp ikke og det sto 1-0.

Lia fortsatte å se skarpest ut utover i omgangen, og det var på ingen måte ufortjent da de i det 35. minutt økte ledelsen til 2-0, noe som fikk en entusiastisk tilskuer til å rope til bortelagets målvakt at også Leeds ledet i sin kamp, noe de begge så ut til å være svært fornøyde med.

Før vi kom til pause var det eneste nevneverdige som skjedde at etter at en spiller kom i ekspressfart inn i siden på en av Lia-spillerne ble det litt knuffing før dommeren fikk roet situasjonen ned og ga gult kort til en fra hvert lag. Det sto dermed fortsatt 2-0 da lagene fikk en liten hvil i solsteiken, mens publikum fikk anledning til å kjøpe lodd, vafler, pølser og annet godt.

Ikke lenge etter pause kom det en liten regnskur, som tross at den var ganske kortvarig skremte hjem en god del av de oppmøtte. Loddene var uansett solgt, og med en speakertjeneste som ble utført med en mobil høyttaler var det ingen som hørte hvem som hadde vunnet. Breddefotball på sitt beste!

Hadde Lia vært best i første omgang, så hadde nå hjemmelaget tatt langt mer over. Etter fem og et halvt minutt med fotball kom 2-1, før vi rett etter at min stoppeklokke viste 63 spilte minutter fikk utligningen  til 2-2.

Express 2 hadde nå virkelig fått ferten av blod, og i det 67. minutt fikk de et frispark litt ute på banen. Lia klarte aldri å klarere, og etter litt fram og tilbake satt ballen i mål. Snuoperasjonen var fullbyrdet og det sto 3-2!

De blårøde fortsatte å styre kampen nå, og med åtte minutter igjen av ordinær tid var det et hjørnespark som ble omgjort til mål, og 4-2.

Helt på tampen ble det så litt ny spenning i kampen da de hvitkledde fikk et straffespark. Straffeskytteren satte ballen i mål, og vi gikk inn i overtiden med 4-3.

Lia hadde selvsagt fått håp om å beholde kontakt med tabelltoppen da de reduserte, men denne seieren hadde ikke Express-laget tenkt å gi fra seg. Et knapt minutt på overtid vant tidligere nevnte Håkon, som var byttet inn mot slutten av kampen, et hjørnespark, og da dette gikk i mål til 5-3 fikk vi se ville jubelscener.

Tross et visst Lia-press mot slutten, vi fikk ikke flere scoringer og kampen endte 5-3. Jeg hadde underveis i kampen slått av en prat med den ene lokalavisa(+) i området, og vekslet nå også noen ord med den andre(+) før jeg sørget for at Terje fikk skyss med Mads, og vi satte kursen mot dagens neste kamp etter et særdeles vellykket arrangement på Moy Moner.