onsdag 24. april 2019

Frogner - Skogbygda+ 8-2

Etter et lite oppdrag for TIL i eserien-studio i Nydalen satte jeg kursen mot Frogner i Sørum. Her skulle bygdas beste menn møte Skogbygda+ (Som er et samarbeidslag mellom Skogbygda og FuVo 3) til åttendedivisjonsoppgjør.

Da jeg ankom det flotte anlegget drev begge lag og varmet opp på nierbanen, mens det var J14-kamp på den store banen. Lagene byttet bane da denne kampen var over, og så kunne dommeren sette i gang oppgjøret, foran omlag 15 tilskuere.

Noe av det første som skjedde var at en ball forsvant over sikkerhetsnettet mot elva, og man måtte finne en ny. Da spillet kom i gang igjen tok det bare noen få minutter før hjemmelaget tok ledelsen 1-0.

De rødkledde hadde flere store sjanser utover i omgangen, men ikke snakk om at ballen ville i mål, så da det ti minutter før pause kom mål motsatt vei føltes det nok svært bittert. Mindre bittert ble det nok ikke da et langskudd gikk i mål på overtid før pause, og lagene måtte ta pausepraten med 1-2 på scoringsblokka.

Pausepraten måtte ha slått svært positivt ut for vertene, og etter bare to minutter fikk de straffespark som effektivt ble ekspedert i mål. 2-2.

Etter dette tok det bare et drøyt minutt før kampen var snudd, og det sto 3-2. De blåhvite fra Nes begynte nå å ane uråd, og en av dem utbrøt «Gutta, hva er det vi driver med?»

19 minutter ut i utgangen kom hjemmelaget til en ny flott mulighet som ble omsatt til scoring. Like etter forsvant nok en ball ut mot elva, og flere uttrykte bekymring for situasjonen på ballbudsjettet .

Like før det var spilt i 75 minutter kom det et nytt mål. Man ser ofte mål som beskrive som kandidater til årets mål, enten på grunn av flotte enkeltprestasjoner eller på grunn av fantastisk samspill i laget. Dette målet var omtrent så langt unna et sånt mål som man kan komme, men mål er mål. 5-2.

6-2 kom litt over 5 minutter før full tid, etter flere enorme målsjanser. Flere av spillerne begynte nå å bli slitne, og han som bommet på en av de store sjansene uttrykte nok situasjonene best da han klagde over at når han kom fram til mål var han så sliten at det var umulig å score.

Akkurat i det klokka mi bikket 45 minutter spill i andre omgang beviste Skogbygda-forsvaret nok en gang min tese om at det lønner seg å klarere, og på overtid kom også 8-2.

En tung kveld for de blåhvite, og en av trenerne deres prøvde etter kampen å ilegge meg forbud mot å komme på kampene deres, ettersom det endte ille for dem også sist jeg så dem spille. (Mens for hjemmelaget gikk det mye bedre denne gangen enn sist)