mandag 15. april 2019

Moss 2 - Borgen (5-3)

Tok en utflukt ned mot Østfold mandag i den stille uke, og endte opp på Melløs kunstgressbane, i skyggen av ærverdige Melløs stadion hvor selv Real Madrid har vært på besøk!

I kveld var det Moss' nest beste menn som skulle spille, og motstanderen kom ikke fra Spania, men fra sørøst i Sarpsborg. For meg som Stålkameratene-supporter var det jo litt nostalgisk å se et lag i gult og svart spille mot et lag i brunt og hvitt.

Det var lenge ganske jevnt ute på kunstgresset, og uten de helt store sjansene til noen av lagene. De brunkledde fra Borgen opparbeidet seg etter hvert et lite overtak, og det føltes ganske fortjent da de etter en halvtimes spill satte inn 0-1 på et frispark.

Denne stillingen sto seg til pause, men selv om de ledet var det nok for Borgen et lite slag at målscoreren haltet vekk fra banen med kun én sko på seg.

Etter pause var begge lag langt giftigere enn de hadde vært før hvilen. Etter bare 7 minutter leverte hjemmelaget en kremkontring som ble kronet med scoring, før gjestene igjen tok ledelsen bare to minutter etter dette med en knallhard heading.

Drøyt tjue minutter før full tid kom det så litt ut av det blå en suser fra distanse fra en av Moss' spillere, og en sjanseløs Borgen-keeper måtte se ballen fyke i mål helt inne ved stolpen. Når så de gule igjen scoret fem minutter senere var jubelen stor blant de nesten 100 frammøtte!

I det 84. minutt fikk så Borgen igjen frispark i farlig posisjon, og igjen endte det med scoring. 3-3, og en helt åpen kamp. Moss 2 hadde dog bestemt seg for at de ikke ville la sin retur til fjerdedivisjon ende med annet enn seier, så bare to minutter senere fikk et knallhardt innlegg en liten styring, og det sto 4-3.

Rett før klokka passerte 90 minutter kom så 5-3 på en ny suser, og tross innbitte forsøk fra de brune på å score igjen kom de ikke nærmere enn dette som så litt dramatisk ut for Moss-keeperen.

Keeperen kom seg på beina igjen, og 5-3 ble sluttresultatet. Jeg kunne deretter storme til bilen for å prøve å få varmen i de stivfrosne fingrene mine igjen.