onsdag 24. april 2019

Christiania - Ready 2 (4-2)

Nest siste tirsdag i april, og duket for fjerdedivisjonskamp nesten i nabolaget, når Christiania Ballklubb var vertskap for Ready 2 på Ellingsrud.

Ved ankomst sjekket jeg inn i Groundhopper-appen, og fikk en fin påminning om at jeg nå hadde komplettert 4. divisjon avd. 3 i Oslo. Hilste kjapt på CBK-trener og Josimar-gründer Frode Lia, før han måtte springe for å diskutere med dommerne og motstanderlaget hvor målene skulle plasseres.

«Hvor målene skulle plasseres?», tenker du kanskje nå, og ja, du leste riktig. Bak det sørlige målet på banen var snøskavlen så stor at målet måtte plasseres på linje med den oppmerkede femmeteren, og diskusjonstemaet var om man skulle la det andre målet stå på den opprinnelige linja, eller om målet også der skulle trekkes inn.

Da kampen ble sparket i gang var banen symmetrisk, og altså totalt 10 meter kortere enn normalt. Første omgang ble ganske begivenhetsløs, annet enn at russebussen «High School 2019» rullet inn ved siden av banen, og spilte så høy musikk at politiet kom like etter og jaget dem vekk igjen. Hjemmelaget hadde kanskje et ørlite overtak på det som skjedde på banen, men det var ikke overraskende at det sto 0-0 da lagene gikk til pause.

Hva de respektive lags trenere hadde sagt i pausen vet jeg ikke, men vi fikk et veritabelt fyrverkeri på banen! Ready 2 leverte et trøkk de ikke hadde vært i nærheten av før hvilen, og det tok bare litt over fire minutter før vi fikk kveldens første scoring. 0-1.

Etter halvspilt omgang hadde Christiania-forsvaret en grusom kollektiv kollaps som ga gjestene en tomålsledelse, og jeg var nok ikke den eneste som trodde det nå var kjørt for hjemmelaget. Så feil kan man ta! Bare et drøyt minutt senere kom det en helt sjuk langlobb fra CBKs venstre kant, som gikk i stolpen og i mål. 1-2, og helt åpent igjen.

CBK hadde nå fått ferten av blod, og presset voldsomt på for utligning, og fem minutter før full tid jublet alle for det de trodde var utligningen. Assistentdommer hadde derimot vært oppe med flagget for offside, så den virkelige jubelen måtte vente et par minutter. 2-2 kom like etter, og det var nå elektrisk stemning på tribunen.

Like før dommerens klokke passerte 90 minutter kom 3-2 etter et finfint frispark, og det var nå Ready som måtte prøve å få med seg noe fra kampen. Det høye presset deres straffet seg slik det ofte gjør i slike situasjoner, og godt på overtid ble det 4-2, som også ble sluttresultatet. En sterk snuoperasjon!