lørdag 13. april 2019

Nesøya - Dania 1-4 (avbrutt)

Etter kveldens første kamp hastet jeg vestover til Nesøya, hvor bygdas stolthet skulle ta imot danskene fra FC Dania til åttendedivisjonskamp.
Overraskende nok viste det seg at Danias keeper snakket norsk, men ellers var det stort sett kamelåså-lignende lyder å høre fra de hvitkledde. Nesøya på sin side hadde en brite på banen som var meget klar på hva han mente, så det var en flerspråklig affære vi sto foran.

Litt før kvarteret var spilt skjedde det en totalkollaps i Nesøyas forsvar, og Dania kunne enkelt ta ledelsen 0-1. Denne stillinga sto seg til halvtimen var spilt, da de blå kom med en perle av et angrep som ble kronet med et utligningsmål. 1-1.

Om utligningsmålet kom som resultat av et vakkert angrep var ikke det angrepet jeg og han andre (en gubbe som gikk tur med hunden) som så kampen fikk bivåne rett før pause noe dårligere. Denne gangen var det danskenes tur til å komme med litt kunst, og det sto dermed 1-2 til pause. Da pausen kom skjedde det noe så sjeldent til åttendedivisjon å være som at hjemmelaget faktisk gikk i garderoben, og argumenterte sterkt for at de ville ha et kvarters pause.

Pausen varte ca 12 minutter, og drøyt fem minutter etter hvilen gjorde hjemmelaget en gigatabbe. Et helt horribelt balltap på egen banehalvdel ble knallhardt straffet, og gjestene gikk opp til 1-3. Når så 1-4 kom bare minutter senere var stemningen svært god på gjestenes benk.

Med litt over en halv time igjen å spille tok dessverre den gode stemningen slutt. Plutselig ble flomlysene slått av, og tross gjentatte forsøk klarte man ikke å få tak i han som hadde mulighet til å få slått dem på igjen. Det var dermed ikke annet å gjøre enn å avbryte kampen, som sannsynligvis vil bli gjenopptatt  på et senere tidspunkt fra samme klokkeslett og stilling.

Jeg tilbød dommeren skyss hjem, og fikk dermed en trivelig fotballprat på E18 mens vi kom oss tilbake til hovedstaden.