lørdag 20. april 2019

GAIS - Brage 0-3

Etter dagens første kamp hastet jeg tilbake til Göteborg og Hisingen, nærmere bestemt til Bravida Arena. Stadionet brukes normalt av Häcken i allsvenskan, men i dag var det superettan-klubben GAIS som var vertskap, fordi gresset på Ullevi ikke var spilleklart etter vinteren ennå.

Hadde på forhånd planlagt å sette meg nederst på langsida, nærmest den enden hvor hjemmesupporterne sto, noe som viste seg å være et bra valg. Det var bra trøkk fra de stående og syngende, og det kom også en del svar og separate tilrop fra de som satt rundt meg på felt F.

Ute på banen var det lenge ganske jevnt, men etter halvspilt førsteomgang var det gjestene fra Borlänge som fikk inn første stikk. Et hjørnespark endte med selvmål, og det sto 0-1.
(Beklager dårlig lyd på videoen, den er konvertert fra slo-mo)

Ca ti minutter før pause ble det litt knuffing i feltet, noe som endte med gult kort til blant annet GAIS' keeper. Hadde det vært VAR involvert ser jeg ikke bort fra at flere hadde blitt straffet, og at noen kunne blitt straffet hardere, men her måtte de tre ansvarlige i gult nøye seg med å konferere litt sammen, og så dele ut kortene.

Rett før pause klarte så hjemmelaget endelig å få ballen i mål, men akk, assistentdommeren hadde flagget i været, og det sto dermed fortsatt 0-1 da lagene gikk i garderoben.

Hjemmelaget fortsatte etter hvilen å dominere på banen, men så skulle alt endre seg. Etter omlag en times spill trodde GAIS-keeperen at han hadde reddet en ball fra å gå ut til hjørnespark, men det var ikke dommerne enige med ham i. Dette protesterte han sterkt på, faktisk så sterkt at han fikk et nytt gult kort. To gule kort betyr rødt kort, og tidlig besøk i dusjen.

Brage benyttet like godt det påfølgende hjørnesparket til å score på den nyankomne keeperen, og når de også satte inn 0-3 bare minuttet senere var det svært mange som reiste seg og forlot stadion.

Mot slutten av kampen fant «Gårdakvarnen» ut at de like gjerne kunne resignere, så «Let's pretend we scored a goal» runget utover banen, og det var mange skuffete grønnkledde som dro hjem da kampen etter mange minutters overtid ble avblåst, mens de få på bortetribuna kunne feire.

De fleste GAIS-spillerne klappet mot supporterne (som nok var hjemmelagets beste i dag) og forsvant i garderoben, mens enkelte faktisk kom bort og vekslet noen ord.