torsdag 8. august 2019

Aurskog-Finstadbru - Skedsmo 2 (3-5)

Satte etter jobb som så mange ganger før kursen østover forbi Fetsund, med indre Romerike som destinasjon. I kveld var det Aursmoen som var målet, og hjemmelaget Aurskog-Finstadbru skulle være vertskap for Skedsmos andrelag.

Ankom ganske tidlig, og ble sittende og suge inn stemning fram til kampen nærmet seg. Etter å ha kjøpt billett og oppdaget til min store glede at det var laget kampprogrammer. Hvorfor har ikke alle lag det?

Fra avspark ble det klart at hjemmelaget var et bunnlag, mens gjestene hadde en helt grei sesong. Før det var spilt fem minutter var jeg kommet ut av tellinga på antall cornere til Skedsmo, og selv om hjemmelaget kom litt mer inn i det etterhvert var det fullt fortjent da 0-1 satt etter omlag 19 minutter.

I starten av kampen sto jeg for øvrig sammen med sønnen til en kompis, og fikk fra ham og en kamerat av ham høre en rekke teorier om hvem spillerne på banen lignet på. Erling Knudtzon, Zlatan, Ohi, Etzaz Hussain og Harry Kane var blant de som ble observert på kunstgresset!

Hjemmelaget kom stadig til mer eller mindre anstendige sjanser, men da 0-2 kom etter 31:45 var det ingen ting å si på det. Det tok deretter bare et par minutter før også 0-3 satt i nettet.

Etter en ufin takling som både førte til gult kort for han som utførte den og en lagkamerat av ham satte så Skedsmo inn 0-4 på frispark fem minutter før pause.

I pausen testet jeg de sagnomsuste hjemmebakte kanelbollene, som virkelig levde opp til hypen. Anbefales på det sterkeste dersom du drar på kamp her!

Etter pause fortsatte Skedsmo å ha grepet om kampen, uten at det kom flere scoringer. Det som derimot kom var en rekke dommeravgjørelser hjemmelagets spillere var uenige i, og frustrasjonen ble større og større blant de grønnkledde.

Etter drøyt 67 minutters spill var frustrasjonen blitt så stor at den negative energien bikket over og ble positiv, og plutselig var det redusert til 1-4, og fem minutter senere kom også 2-4. Kunne det virkelig gå?

Nye fem minutter gikk, og en AFSK-spiller ble felt innenfor sekstenmeteren. Straffespark!

Plutselig sto det 3-4, og det ble klart at vi sto foran en forrykende innspurt på det som til pause hadde virket som en avgjort kamp.

Noen minutter før full fikk så Aurskog-Finstadbrus nr 10 sitt andre gule, og momentumet hjemmelaget hadde opparbeidet seg fislet litt ut. Som så ofte skjer når man jager en utligning endte det hele med at det andre laget slipper til, og to minutter på overtid kom 3-5.

Dommeren blåste av kampen, måtte ta et par diskusjoner (mens hjemmelagets trenere fysisk nekta noen av spillerne sine å diskutere med dommerne), og gjestene kunne dra hjem med tre poeng.