mandag 26. august 2019

Lokomotiv Oslo 3 - Oppsal 4 (3-6)

Alle gode ting er tre, så etter å ha kommet hjem fra Moss heiv jeg i meg litt suppe, så TIL slå Brann i Bergen, og hoppa i bilen i retning Sognsvann. På banen bak Norges Idrettshøgskole og Olympiatoppen var det duket for en spennende kamp i åttendedivisjon, og altså min tredje for dagen.

Kom fram i tide og fikk hilst på Lokomotiv Oslos svar på Andrea Agnelli, Arthur Garnes før kamp. Gjestene fra Oppsal drev og diskuterte draktnumre, men til avspark virket det som alt var klart. Det eneste som ikke var helt klart var matchballen, så etter noen anklager fullt på høyde med «deflategate» måtte pumpa fram.

Etter kun fem minutters spill tok gjestene ledelsen, men etter dette fikk hjemmelaget en svært god periode med flere store sjanser. Det må derfor ha vært tungt da denne gode perioden ble avsluttet med scoring for hjemmelaget. 0-2 etter 18 minutter.

Banen på Sognsvann var ganske fin, men flomlysene var helt katastrofale, så det å fotografere ble en liten utfordring. For andre hadde det tydeligvis vært en utfordring å få med seg alle eiendelene hjem etter trening…
Dommeren hadde et par ganger kommet med noen ekstremt sene offsideavgjørelser, og like etter at 1-2 hadde kommet, kom han med en som må ha vært ny rekord i en slik. Det var heldigvis begge lag som ble rammet av disse, så ingen trengte å føle seg forbigått.

Etter nøyaktig en halvtimes spill slo «Loket» inn en corner, som endte i mål. Oppsal protesterte voldsomt og mente det skulle vært dømt for angrep på keeper, men målet ble stående. 2-2, og en i publikum klagde så mye at dommer måtte bort og spørre om han ville bli bortvist fra banen.

Oppsals fjerdelag slo like etterpå tilbake, og tok igjen ledelsen med 2-3. Like før det var spilt 40 minutter kom så 2-4, denne gang ørten trekk etter en corner i halvmørket.

Gjestene rakk å score en gang til før pause, så trenerne fikk dermed i oppgave å få lagene sine til å forholde seg til at det sto 2-5 under hvilen.

Med 56:30 på min stoppeklokke ble en av de svartkledde (meget interessant drakt på en bane i delvis mørke pga manglende flomlys) revet overende som bakerste mann, og synderen fra Oppsal ble sendt av banen. De frammøtte fra Linderud, som er laget som kniver med Oppsal om opprykket øynet nå håp om at Lokomotiv Oslo kunne slå tilbake og ta poeng fra gjestene.

Dessverre for dem, etter en times spill glapp hjemmelagets keeper ballen under seg, og det ble 2-6. Dette provoserte tydeligvis lagkameratene nok til å score et nytt mål nesten med en gang, så det ble 3-6.
Jeg gjorde på 3-6 den klassiske tabben å utbasunere at kampen levde, og at dette langtfra var avgjort. Innimellom kløing på leggene og bruk av myggspray skjedde det deretter svært lite. Lokomotiv Oslo fortsatte å sløse med sjanser, slik de hadde gjort hele kampen, mens Oppsal tok svært få risker bakover siden de manglet en mann.

Kampen endte dermed 3-6, og oppgjøret mellom Oppsal 4 og Linderud i september kan fort bli en ren seriefinale.