søndag 30. juni 2024

Grums 2 - Råtorp 2 (8-0)

For å ferdigstille ei strålende groundhoppinghelg hadde jeg denne søndagen sett meg ut to kamper i vårt nest nærmeste ferieland, Sverige. Jeg satte derfor kursen mot Töcksfors, hvor jeg etter å ha fylt bagasjerommet med vaniljecola plukket opp André og vi sammen fortsatte østover. Etter en drøy times kjøring ankom vi vår destinasjon, og inntok arenaen hvor det skulle spilles kamp på nivå åtte mellom andrelagene til Grums og Råtorp.

Morsomt nok hadde jeg sett begge disse lagene i aksjon tidligere, men her i Grums hadde jeg altså aldri vært på kamp. Bak en ganske så generisk kunstgressbane lå det en liten jordvoll med et lite bygg oppå, og når man entret denne fikk man se en finfin gressbane med en litt sliten grusløpebane rundt. På motsatt side lå en liten tribune i skogkanten, så her var det virkelig duket for en flott dag. Dessverre, siden dette var en kamp mellom to andrelag ble det nok langtfra noen folkefest, men vi så likevel fram til en forhåpentligvis målrik og spennende kamp.

Det skulle vise seg at vi bare kom til å få oppfylt ett av de to ønskene våre. Det gikk under to minutter før vi fikk første scoring, og vi ble da litt i villrede om hvilket av lagene det var som hadde tatt ledelsen. Det så nemlig veldig ut som om begge hadde samme logoer på brystkassa, så det virket som om Råtorp-spillerne hadde lånt Grums' bortedrakter. Først trodde vi det var Råtorp 2 som hadde scoret, men da det kom opp 1-0 på måltavla skjønte vi at det faktisk var hjemmelaget som nå ledet.

De hvitkledde, som vi etter hvert skjønte at faktisk var hjemmelaget, fortsatte å være klart best, men flere scoringer lot vente på seg. Da pausen kom sto det fortsatt 1-0, og ut fra hvor mange av de andre av de noenogtretti frammøte samlet seg skjønte vi at det var en kiosk tilgjengelig.

På vei mot kiosken for å skaffe noen forfriskninger kom andre omgang i gang, og nå gikk det enda kortere tid enn i første omgang før vi fikk en scoring, og det sto faktisk 2-0 etter ganske nøyaktig femten sekunders spill! 3-0 kom så to og et halvt minutt etter dette, og nå var det «no looking back» for Grums-laget.

I det 52. minutt kom 4-0 etter en situasjon hvor en av karene fra Klarälvens bredd fikk gult kort for protester fordi han mente det skulle vært dømt offside, og etter 66 minutter økte Grums 2 til 5-0. Rett før det var spilt 72 minutter ble så noe nedfallsfrukt etter et hjørnespark stanget inn til 6-0.

I sluttminuttene kom også 7-0 og 8-0, så den spenningen jeg hadde håpet på før avspark, den hadde jeg definitivt ikke sett mye til. På overtid havnet ballen faktisk enda en gang i nettet bak Råtorps målvakt, men denne gangen ble bortelaget reddet av en god offsideavgjørelse fra dommeren.

Kampen endte dermed 8-0, og det var bare å innta bilen for å dra videre til dagens neste reisemål.