onsdag 5. juni 2024

Gjesteblogg: Nordre Eidsvoll - Nittedal 2 (5-5)

Som nevnt i min egen bloggpost var det en rekke andre banehoppere til stede på kampen mellom Nordre Eidsvoll og Nittedal 2. Blant de frammøtte var Per og hans kone Lilly, og hun skrev noen ord om kampen som jeg har fått lov å publisere som gjesteblogg her:


Banehopping: En fotballopplevelse på Minnesund kunstgressbane


Som nybegynner i banehoppingens verden gikk jeg inn i denne opplevelsen med åpne øyne og en god dose nysgjerrighet. Spørsmålet var: Skulle jeg være mer opptatt av fasilitetene eller selve kampen? Det var ikke før jeg sto på Minnesund kunstgressbane at spenningen virkelig begynte å bygge seg opp.

Den overraskende velholdte banen og tribunene var mer enn jeg forventet i en 9. divisjonskamp. Selv kiosken, hvor vi selv måtte stå for kaffebryggingen, tilførte en sjarmerende touch til hele opplevelsen. Her møtte jeg andre banehoppere, mer opptatt av å dele historier fra tidligere kamper enn selve spillet foran oss.

Kampen mellom Norde Eidsvoll og Nittedal ga blandede følelser. Fra det første målet, som gikk ubemerket hen på grunn av en distraksjon av kaffekannen, til det uventede klimakset, var dette en kamp som hadde det meste.

Norde Eidsvoll og Nittedal viste et spill av varierende kvalitet. Fra forsvarsspillere som kolliderte til spillernes draktnumre som nesten ble usynlige i sine hvite tall på gule drakter – det var tydelig at lagene hadde rom for forbedringer. Ole Jensen fra Norde Eidsvoll skilte seg ut med et langskudd som resulterte i en 2-0-ledelse, mens Nittedals Even, med nummer 18, viste seg som en stjerne på banen tross et gult kort for et heller mislykket forsøk på å treffe ballen.


Etter pausen snudde kampen helt. Norde Eidsvoll virket slitne, og Nittedal utnyttet dette til fulle ved å jevne ut til 3-3 før de til slutt tok ledelsen 5-3. Men Eidsvoll var ikke klare til å gi opp. Med en herlig langpasning og påfølgende scoring var plutselig stillingen 5-4. Kampens mest dramatiske øyeblikk kom i overtiden da en Eidsvoll-spiller ble felt, og dommeren, etter noen minutters forvirring, tilkjente straffe. Straffen ble satt i mål, og kampen endte 5-5.

Kampen hadde alt fra morsomme feilpasninger til imponerende solo-prestasjoner, og selv om jeg fortsatt ikke er overbevist om å laste ned en app for å følge med på slike kamper, er jeg sikker på at dette ikke blir min siste tur. Fotball på dette nivået har en sjarm som er vanskelig å finne andre steder.

Takk for meg – Lilly, over og ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar