torsdag 16. mai 2019

Bøn - Gjelleråsen 3 (4-3)

Hadde egentlig tenkt å holde meg i Oslo denne onsdagskvelden, men plutselig dukka det opp en tweet fra Bøn, som spiller i åttendedivisjon Akershus. Denne tweeten inneholdt de magiske ordene «Kiosken er åpen», så jeg satte kursen nordover Romerike.

På fotball.no sto det at kampen skulle starte 2015, men kampstart var avtalt til 2000, så det var med nød og neppe jeg rakk avspark, men da dommeren blåste var jeg på plass. Det var gjestene fra Gjelleråsens tredjelag som kom bestt i gang, men da 0-1-scoringen kom etter tjue minutters spill var egentlig hjemmelaget i ferd med å ta over.

Det tok dog bare 8 minuttter før utligningen kom, da de blå fikk et straffespark som ble konvertert sikkert til scoring.

Rett før pause kom så hjemmelaget igjen i målprotokollen, etter noe slapp innsats i GIF-forsvaret. Det sto dermed 2-1 da jeg gikk og testet de lokale vaflene.

Etter en kort pause var det litt kaos i grønntrøyenes rekker da andre omgang skulle blåses i gang. De  hadde plutselig bare ti mann på banen, og idet noen utbrøt «Men, hvem er høyreback» kom sistemann luntende inn på banen. Breddefotball på sitt beste!

Etter 59 minutters spill kunne det så virke som om kampen var i ferd med å bli avgjort, da Bøn kontret inn 3-1. Den gang ei! Det tok kun 3-4 minutter, så hadde Gjelleråsen redusert til 3-2, etter en nær total kollaps i Bøn-forsvaret.

Da klokka passerete 70 minutter fikk Gjelleråsen et frispark fra halvfarlig avstand. Keeper gjorde en god redning, men måtte gi retur som ikke ble ryddet unna, og plutselig hadde gjestene utlignet til 3-3. Dramatikk!

Begge lag hadde etter dette flere store sjanser, men det skulle bli vertskapet som til slutt trakk det lengste strået. Bøn klorte seg fast i GIFs sekstenmeter, og til slutt satt ballen i mål.

Det var etter  hvert tydelig at det var mange slitne bein på banen, og lettelsen var nok stor da dommeren endelig blåste av kampen, og hjemmelaget kunne juble for tre poeng. Som en av Bøn-spillerne sa da keeper var i overkant selvkritisk etter kampen: «Hvor mange poeng fikk vi? Hadde vi fått flere om du hadde gjort noe annerledes?»

Jeg satte en kronglete kurs sørover mot Oslo igjen, fordi det var asfaltarbeid på E6, og kom hjem akkurat i det det ble klart at Leeds hadde tapt mot Derby i Championship-playoffen.