lørdag 4. mai 2019

Västanvik - Bråten 2-1

Sto tidlig opp den første lørdagen i mai, og satte kursen østover langs E16 for å se litt breddefotball hos «söta bror». Først på planen var Division 4-, altså nivå 6-kampen mellom Västanvik AIF og Bråtens IK på Granevik like utenfor Torsby.

Torsby er kanskje i fotballverdenen mest kjent som hjemstedet til trenerkjendis Sven-Göran Eriksson, og da jeg cruiset rundt i sentrum mens jeg venta på avspark oppdaget jeg at på Torsbys hjemmebane, der ble det spilt «Svennis cup». Tydelig at det går an å bli profet i eget land.

Etter hvert satte jeg kursen mot Granevik, parkerte bilen så det skulle bli lett å komme seg avgårde igjen, da jeg hadde litt tight skjema før neste kamp, og inntok arenaen. Et flott anlegg, med stor hovedtribune, liten ståtribune (bortefelt?) på motsatt side, kafeteriabygg, kiosk, garderober og alt hjertet kunne begjære. Rett på andre sida av parkeringa var det også en klassisk svensk «folkpark» med scene og andre fasiliteter for underholdning, så VAIF har nok sterke tradisjoner i området.

Det var et ekstremt vekslende vær denne ettermiddagen, og når sola skinte var det nesten behagelig hvis det ikke var noe særlig vind i tillegg, men innimellom kom det snøbyger og sterk vind. Da var det alt annet enn behagelig.

Storparten av første omgang skjedde det ikke stort å skrive hjem om, men halvannet minutt på overtid, og altså rett før pause, gjorde en av hjemmelagets forsvarsspillere en stor tabbe. En av Bråten-spissene utnyttet denne til det fulle, og lagene gikk til pause med 0-1 på tavla.

Etter å ha inspisert serveringstilbudet på stadion i pausen ble første del av andre omgang litt slik første hadde vært, men så skjerpet plutselig gultrøyene seg, og rett etter at timen var spilt fikk de straffe. Keeper fikk fingertuppene på ballen, men ikke nok. 1-1.

Etter dette tok det bare tre minutter før også 2-1 kom, og kampen var snudd. Jeg er overbevist om at ledelsen kunne blitt større hadde de nå fortsatt å male på, for i denne perioden virket gjestenes forsvar mildt sagt utrygt.

Etter hvert gjenvant de hvitkledde (Jeg hørte en sammenligning med Real Madrid bli nevnt på tribunen) kontrollen i de bakre rekker, men uheldigvis for dem klarte ikke angrepsspillerne å overliste hjemmelagets forsvar flere ganger, og kampen endte 2-1.

Flere bilder fra kampen kan du se på facebook.