lørdag 16. juni 2018

Ørn Horten - Urædd 3-2

Etter visitten i Porsgrunn heiv jeg meg i bilen nordover E18, for å se byens andre tredjedivisjonslag spille mot den gamle storheten Ørn Horten, klubben som ga opphav til selveste Per Bredesen!

Ankom stadion ti minutter før avspark, så rakk akkurat å ta plass på en aldrende tretribune med sola i ryggen før kampen startet, og kom etterhvert litt i snakk med et par trivelige karer som satt like ved der jeg hadde rigga meg til. Speaker hadde før kampen meldt at han var bedt om ikke å oppdatere publikum på Argentina-Island, og det viste seg at den ene av de to jeg satt sammen med skulle hjem og se den i opptak etter kampen i/på Lystlunden.

Et vindfylt stadion medførte en del problemer for begge lag, Ørn slet med å sikte inn innleggene sine, mens Urædd slet med å få klarert ballen. Spesielt overrasket det meg at Urædds keeper til stadighet prøvde seg på høye, lange utspark, som helt tydelig stoppet i lufta og falt rett ned, pga den sterke motvinden telemarkingene spilte i.

Etter en drøy halvtime fikk vi kampens første mål, da et skudd som isolert sett ikke virket særlig skummelt skiftet retning i en fot, og gikk i mål. 1-0. Det gikk så bare 3 minutter før ballen igjen var i mål, men denne gangen måtte dommer og linjemann konferere litt før scoringen ble godkjent. Det som skjedde var at Urædds keeper omtrent overfalt en angriper, men likevel ikke klarte å få kontroll på ballen som spratt til en annen Ørn-spiller som kunne sette den i mål. Urædds spillere og trenere ville ha dømt angrep på keeper, noe de heldigvis ikke fikk, da det ville vært _helt_ feil dømt. 2-0.

Etterhvert ble det flere kontroversielle situasjoner, og spøkefullt ble det ropt fra tribunene at man ville ha innført VAR. Også da Urædd fikk straffe like før pause kunne det vært behov for dette, men enten straffen var riktig eller ikke gjorde Olivier Occean det bedre enn Lionel Messi, og satte straffen i mål, så lagene kunne gå til pause med 2-1 på tavla.

Andre omgang ble ikke like hendelsesrik som første, men etter halvspilt omgang fikk vi se det som utvilsomt var kampens store prestasjon. En av Urædds spillere kom med ballen opp langs sin venstrekant, og ble etterhvert grundig pakket inn av tre motstandere. På imponerende vis klarte han å rive seg løs, få med seg ballen, og legge inn foran mål, hvor den gamle Eintracht Frankfurt-spilleren Occean igjen kunne score, denne gangen med hodet.

Da kampen gikk mot slutten var nok både tilskuere og spillere begynt å belage seg på poengdeling, men like før full tid gikk en spiller i bakken i straffefeltet, og nok en gang kunne nok dommeren ønsket seg tilgang til VAR. Det ble uansett dømt straffe, denne gang til hjemmelaget, og igjen var de for anledningen hvitkledde (Ørn er en av de få klubbene som egentlig spiller i brunt) i føringen.

Resten av overtida sto Urædd og stanget mot veggen, og kampen endte 3-2.