torsdag 18. april 2019

Säffle - Nora 1-3

For å bli kvitt mitt enorme lager av tomme vaniljecolabokser satte jeg kursen mot Sverige, nærmere bestemt Töcksfors hvor de har verdens beste panteautomat. Etter å ha tømt bilen for tomgods fortsatte jeg østover til jeg kom til Säffle, hvor det var duket for første hjemmekamp for året i Division 3 Västra Svealand. Dagens kamp mot Nora BK skulle spilles på kunstgressbanen rett ved hovedarenaen  på Sporthälla,  da denne fortsatt var i litt sumpmodus etter vinteren.

Før avspark ble det spilt musikk på høytaleranlegget, og det strømmet til publikum, men da speaker prøvde å komme med noen beskjeder fikk vi oppleve en feil som gjorde at det h*n sa hørtes mest av alt ut som en slags rapper på klingon eller orkisk. Dette ble da også det siste vi hørte fra vedkommende.

Kampen kom i gang, og under de fantastisk stilige flomlysmastene var det hjemmelaget som kom klart best i gang. Da 1-0 kom akkurat i det jeg twitret at de hadde en avslutning i tverrliggeren var det intet annet enn fortjent med ledelse. Denne ledelsen holdt dog bare i fem minutter, etter at det inntraff noe som for meg (som sto bak motsatt mål da det skjedde) virket som en enorm keepertabbe, og en av Noras rødkledde spisser fikk en enkel jobb med å sette inn 1-1.

Resten av omgangen skjedde det ikke stort å skrive hjem om, så da det ble pause sto det fortsatt 1-1, og jeg kunne gå og teste de lokale pølsene (Som var svært gode, selv om brødet var enda tørrere og trasigere enn det i Kungshamn).

Etter utligningsmålet hadde de rødkledde kommet mer og mer med i kampen, og da andre omgang kom i gang var det langt jevnere enn det hadde vært i starten av første omgang. Begge lag hadde noen sjanser uten at det virkelig ble farlig, før det med tjue minutter igjen på dommerens klokke plutselig ble dømt straffe til bortelaget. Tross store protester fra lokalbefolkningen i Säffle ble straffen stående, og plutselig var kampen snudd til 1-2!

Resten av kampen presset hjemmelaget voldsomt på for å få med seg iallfall ett poeng, men på overtid gikk det slik det ofte gjør i slike situasjoner. Noras spillere hadde flere ganger kunnet komme på farlige kontringer fordi det høye presset til Säffle etterlot store rom bak, og endelig lyktes det dem i å fullføre en av disse med scoring.

Kampen endte deretter uten flere nevneverdige hendelser, og det var en svært skuffet gjeng grønnkledde som sank sammen ute på banen da dommeren blåste i fløyta for siste gang og det fortsatt sto 1-3 på tavla.

Flere bilder fra kampen kan du se på facebook (Tross at det etter hvert ble ganske utfordrende fotoforhold).