søndag 30. april 2023

Strømsgodset - Tromsø 0-1

Søndag, og eliteserierunde! Etter å ha startet dagen med et lite besøk hos NRK dro jeg hjem og fulgte med på Ulf-Johnnys jakt på toget. Forza Tromsø hadde nemlig planlagt å ta felles tog fra Oslo til Drammen, og Kårviks store sønn skulle lande på Gardermoen litt i siste liten for å rekke dette. På mystisk vis gikk dette bra, og mens de ivrige toget til Buskeruds hovedstad for å pumpe opp stemninga litt laget jeg litt trashfood før jeg plukket opp Marita og fulgte etter vestover. Etter å ha sluppet henne av ved samlingspuben kjørte jeg til stadion og parkerte før jeg tuslet ned til puben selv akkurat tidsnok for å bli med i samlet tog opp til stadion igjen. Det var klart for eliteseriekamp mellom Strømsgodset og Tromsø.


Det hadde vært mobilisert voldsomt i Tromsø foran denne kampen, og det var en svært solid gjeng som hadde kommet sørover til helga. Etter å ha forsert sikkerhetskontrollen gjorde vi klart alt utstyret (Etter at Håkon hadde måttet jogge tilbake på puben for å hente en bag med flagg og bannere som Noen™ hadde klart å la ligge igjen der).


Vel, til kampstart var alt utstyret på plass, og det ble raskt klart at sikkerhetskontrollen på vei inn til bortefeltet hadde vært noe utilstrekkelig. Noen skummelt utseende typer dro fram blussene, og kampstarten ble akkompagnert av lys, røyk, og en «Tromsø på tur»-tifo.

Det som skjedde ute på kunstgresset i første omgang ble egentlig litt antiklimaktisk med så bra trøkk fra tribuna. Et sjansefattig oppgjør, som var hårfint mer givende å følge med på enn hva forrige kamp på østlandet hadde vært. Litt urovekkende var det dog at Godset tok mer og mer over, men da det ble pause sto det fortsatt 0-0.


Etter et lite kvarter var vi igjen i gang, og «Gutan» virka nå litt mer på hugget igjen, samtidig som vi på tribuneplass fortsatte å trøkke til. En liten tekstbannertifo med referanse til fjorårets supporterkamp på Alfheim ble vist fram, og noen hadde alt trukket i baris.


Med et drøyt kvarter igjen av kampen skulle det plutselig ble langt fler som rev av seg klærne! Nyervervelsen Yaw Paintsil trykket ballen i mål, og i de ville scenene som fant sted etterpå ble jeg både skåldet i kaffe og svidd i skalpen av brennende konfetti (Hvem var geniet som fant ut at konfetti og pyro var en god kombinasjon?), før et branntilløp i en sinkbøtte måtte tas hånd om. 0-1!

Resten av kampen ble ikke uventet en kamp litt med ryggen mot veggen, men med en om jeg skal si det selv massiv støtte fra tribunen klarte de rødhvite jobben, så da dommeren endelig blåste av kampen hadde TIL igjen tatt en trepoenger på bortebane, og Forza Tromsø hadde vist at de virkelig er i stand til å gjøre store ting også borte.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar