mandag 3. april 2023

Astrio - Husqvarna 2-1

Etter en relativt kort kjøretur fra dagens første kamp ankom vi Sødrums IP i utkanten av Halmstad. Vi parkerte, og klarte å krangle oss til å få lov å betale inngangsbillettene med kontanter, før vi tok plass på den ene av de to små tribunene for å se division 2-kampen (dvs nivå 4) mellom Astrio og Husqvarna.


Kunstgressbanen det skulle spilles fotball på var ikke klubbens primære arena, men når det skal spilles fotball på palmesøndag, så må man gjøre noen kompromisser. Dette medførte blant annet at for oss på tribuna var det et vel to meter høyt gjerde mellom publikumsplassene og banen, og det var også umulig for meg å få fotografert fra noe særlig andre steder enn bakerste rad på tribuna. Ikke optimalt, men til å leve med.

Da kampen startet var det kommet et fint følge med publikummere, som fikk se spillet bølge litt fram og tilbake. Det var likevel gjestene som virket i størst grad å ha tatt tak i det som foregikk ute på banen, tross at en av dem etter et lite kvarter fikk en kjempesmell i hodet og det først ble varslet behov for bytte. Etter litt bandasjering ble byttet avlyst, og han kunne fortsette å spille for laget fra motorsagforstaden ved Vätterns sørende.

Astrio (Som jeg søkte meg fram til at visstnok er oppkalt etter Austria Wien, som visstnok hadde spilt mot Halmstads BK på den tida ble stiftet) hadde første halvdel av første omgang virket litt lite sammenhengende, men etter et bytte etter rundt tjue minutter bedret dette seg voldsomt.

I den sterke vårsola sto det fortsatt 0-0 da det ble pause, og vi satte kursen mot kiosken. Jeg hadde mine tvil til om vi kom til å klare å få betalt med kontanter her, og mine mistanker ble dessverre bekreftet da vi hadde rundet banen og kommet oss til kioskbua. Her var det kun mulig å betale med Swish, og dermed totalt umulig for oss som utlendinger å få lov å handle. Beklager, Astrio, dette er totalt sjanseløst, og noe dere og veldig mange andre klubber i svensk breddefotball må finne en løsning på! Kontantløs betaling er faktisk bare en god løsning for folk som aldri krysser en landegrense.


Skuffet og fortsatt sultne satte vi kursen tilbake mot tribuna, hvor vi etterhvert kom i snakk med faren til en av hjemmelagets spillere. Gleden var stor hos ham da vi etter en times spill endelig fikk kampens første mål, og det var gultrøyene som hadde sørget for at det sto 1-0.


Hjemmefansen jublet, men André var noe mer avmålt i sin jubel. I et anfall av hybris tidlig i matchen hadde han erklært at ble det 3-0 så skulle han kjøre baris! Det ble tatt en rekke forbehold, men det ble iallfall klart at baris-perioden skulle vare så lenge stillinga var 3-0. Var han bekymret på 1-0, så ble ikke bekymringen noe mindre da det med et lite kvarter igjen av ordinær tid også ble 2-0. Skulle det sørsvenske fotballpublikummet få bivåne norsk fotballgalskap på sitt beste? (Eller kanskje verste?)


Nervøsiteten hos vår kanari-venn ble større og større, og de spydige kommentarene fra oss andre ble flere og flere, så lettelsen hos ham var enorm da vi med to og et halvt minutt igjen av kampen fikk en redusering til de blåsvarte. Høyere makter ble takket, men han hadde ikke lært mer av sitt hovmod enn at han inngikk et veddemål om at Stabæk kom til å ende Eliteserien 2023 høyere plassert enn Brann.

Uavhengig av overtid, veddemål og annet rart: Det ble ikke flere scoringer her vi var nå denne søndagen, og dermed endte det med hjemmeseier 2-1, og vi kunne sette kursen mot sentrum av Halmstad i håp om å finne parkering før dagens og banehoppingturens siste kamp.

Flere bilder fra kampen kan du se på Google photos.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar