søndag 14. april 2019

IFK Uddevalla - Nordvärmlands FF 1-2

Etter besøket ute på kysten kom jeg meg litt lenger inn i landet, og ankom Kamratgården i god tid for kampen mellom IFK Uddevalla og Nordvärmlands FF.

Den første halvtimen av kampen hadde hjemmelaget et klart overtak, og da de scoret 1-0 var det ganske så fortjent.

Noen minutter før pause fikk de så en mulighet til å punktere kampen på straffespark, men dette ble virkelig misbrukt.
Keeper reddet straffesparket, men dommer blåste og krevde at den skulle tas på nytt. Straffe nr 2 ble satt samme sted som den første, og også den ble reddet! Lagene gikk dermed til pause med bare 1-0 på tavla.

I pausen kom jeg i prat med et par av ballguttene, som når de skjønte at jeg var norsk forlangte å få høre hvordan man sier «gurka» på norsk. Ordet «agurk» var tydeligvis ustyrtelig morsomt!

Utover i andre omgang ble det delt ut uhorvelige mengder gule kort, og jeg tror samtlige var for protester av ulike slag. Det var fortsatt hjemmelaget som hadde et overtak på banen, men fortsatt slet de med å få ballen i mål. Typisk nok var dermed det neste av betydning som skjedde at de røde utlignet til 1-1, ca tjue minutter før full tid.

Ikke lenge etter kom kampens største kontrovers. Ballen gikk i mål bak Nordvärmlands-keeperen, men assistentdommer hadde flagget oppe, og dommeren annullerte scoringen. De blåhvite fortvilte og hevdet hardnakket at det ikke var offside fordi det var et selvmål, men det var ingen støtte for dette synet å få fra dommeren.

Det tok så bare noen minutter før Nordvärmland igjen scoret, og det lå nå rett og slett an til et lite poengran i Uddevalla. Vi fikk ingen fler scoringer, selv om ballen var i nettet bak IFK-keeperen en gang til, men også denne ble avvinket for offside.

Da dommeren etter drøyt tre minutter overtid blåste av sto det fortsatt 1-2, og det var en slukøret gjeng hjemmefans som måtte innse at effektiviteten nok må heves.