torsdag 2. juni 2022

Mysen 2/Hærland - Eidsberg 0-3

Etter to kvelder med basstrombone i Universitetets aula var det onsdag igjen duket for litt deilig breddefotball. Satte kursen sørøstover, og etter noen stadionhjerteavstikkere, samt et mystisk veivalg som sendte meg ut på noen ekstremt små grusveier kom jeg etterhvert fram til Hærland stadion, hvor det var satt opp en kamp mellom samarbeidslaget Mysen 2/Hærland og Eidsberg fra andre enden av kommunen. Lokalderby i sjuendedivisjon, med andre ord!

Det første jeg merket meg når jeg tok plass ved sidelinja på den flotte gressbanen var at banen var oppmerket med rød maling, og det andre jeg merket var at det var en uventet sur vind her i kveld. Den sure vinden hadde likevel ikke stoppet publikum fra å møte opp, og totalt var vi nok rundt femti stykker som hadde møtt opp, hvorav en ikke ubetydelig andel som holdt med bortelaget.

Da dommeren blåste i gang kampen tok det under to minutter før han igjen måtte blåse i fløyta. En av de grønnkledde Eidsberg-spillerne ble ulovlig felt foran mål, og det ble gitt et straffespark. Straffen ble sikkert satt i mål, og det sto 0-1 med nøyaktig to spilte minutter på klokka.

Eidsberg fortsatte å ha et visst grep om kampen, selv om ingen av lagene produserte veldig mange store sjanser. Det føltes likevel ganske fortjent da ballen i det 21. minutt igjen havnet i nettet etter at en av bortelagets menn knuste en motstander i en løpsduell og fikk avsluttet forbi keeper. 0-2!

Så mye mer spennende skjedde det ikke før pause, så da jeg slo av en prat med dommeren og fortalte ham litt om groundhopping sto det fortsatt 0-2. Etter ca ti minutters hvil begynte spillerne igjen å innta gressmatta, og kampen ble på nytt satt i gang.

Hjemmelaget kom nå noe bedre i gang enn de hadde gjort i første omgang, og det var spilt knapt fem minutter da de blåkledde kom til sin beste sjanse i hele kampen til da. Eidsbergs keeper var dog på hugget, så det ble ikke noen scoring av det. Scoringer ble det heller ikke noen av de påfølgende ti minuttene, selv om Mysen 2/Hærland fortsatte å være frampå, sannsynligvis som et resultat av at gjestene hadde lagt seg litt bakpå.

I det 61. minutt fikk så grønntrøyene på ny et straffespark, og heller ikke denne gangen klarte hjemmelagets målmann å avverge scoring. 0-3.

Mens vinden ble surere og surere, fotoforholdene dårligere og dårligere, og spillet på banen ikke ble noe bedre var egentlig det mest nevneverdige resten av kampen at en bilalarm begynte å ule nede på parkeringsplassen, så da dommeren til slutt blåste av kampen sto det fortsatt 0-3, og gjestene kunne juble for en derbyseier!