mandag 27. juni 2022

Grorud - Brann 0-2

I årets OBOS-liga er det Brann som er laget alle ønsker å slå, og det er Brann som er laget alle forventer kommer til å rykke opp. Jeg var derfor veldig glad jeg hadde fått akkreditering til å komme og fotografere kampen når de skulle møte den evige underdogen Grorud en varm junidag.

Brann-supporterne hadde booket seg inn på Café Steinbra like utenfor stadion for litt oppvarming til kampen, og i det overraskende deilige været (Det hadde på forhånd vært meldt fare for styrtregn og torden) lot de til å ha det riktig så trivelig der. Da avspark ble tatt virka det likevel som de fleste av dem var på plass på bortefeltet for å heie sine rødkledde helter fram mot nok en seier.

Det ble sluppet ut litt røyk, og så var vi i gang. Som ventet skjedde det aller meste foran Groruds mål, men nå og da kom de gulblå stormende framover, dessverre for oss med sympatier for dem uten noe særlig resultat.

Resultat måtte vi faktisk vente en halvtime før vi fikk se. Et Brann-angrep kulminerte i scoring etter en fæl glipp i Grorud-forsvaret. Som en av kampvertene sa da jeg snakket med ham i pausen: Skal vi vinne kan vi ikke ha billigsalg på mål!

Som om ikke baklengsmål var ille nok fikk også en av hjemmelagets menn seg en smell i målet da han prøvde å redde på strek, og måtte byttes ut. Fornøyde bergensere sang laget sitt til pause, og stilte seg deretter i en forferdelig dokø. De som hadde muligheten til det innså kjapt at denne køen ikke var noe blivende sted, og valgte i stedet å benytte seg av friluftsområdet langs gjerdet. (Kanskje en bevisst strategi fra Grorud for å forhindre publikum på «gratishaugen»?)

Til alles store lettelse hadde det varslete styrtregnet stort sett holdt seg unna, men stadig mørkere skyer over Romerike i øst tilsa at vi kanskje ikke ville få 90 tørre minutter i dag. Mørke skyer var det også over Grorud-laget, som slet med å få til noe som helst, og som stadig levde farlig, lenge uten at Brann-spillerne klarte å straffe dem.

På banen var det kanskje litt reell kamp, men på tribunen var det ganske enveiskjørt. Noen spede forsøk på heiing fra hjemmepublikum hørte vi nå og da, men det aller aller meste handlet om de «kokende idiotene» fra vest.

Så lenge det bare sto 0-1 kunne bortelaget ikke føle seg helt trygge, men rundt fem minutter før full tid slapp de jubelen løs for det alle trodde var en scoring. Alle unntatt dommer og AD, skulle det vise seg. Målet ble underkjent, og spillet gjenopptatt på 0-1, og rop om skandaledømming runget fra bortefeltet.

Alt handlet nå om Brann, så noe måtte gå veldig galt for at de ikke skulle vinne, men helt sikre kunne de jo som sagt ikke være. Ikke før vi var i ferd med å passere nitti spilte minutter, da et frispark ble headet i mål, og denne gangen var det ingen tvil om at ballen hadde vært over streken. 0-2 og game over.

Grorud fikk noen minutters tillegg i tiden for å prøve å pynte på resultatet, men da dommeren blåste av var det bare å innse at favoritten hadde vunnet 0-2, og at kommende helgs byderby ville bli veldig veldig spennende!

Vi hadde holdt oss tørre gjennom hele kampen, men i det jeg gikk inn for å hente sekken min på mediebrakka kom regnet. Jeg hadde til alt hell funnet min bergenske venn Truls som hadde lovet meg skyss hjem, og vi kom oss kjapt til bilen hans og rømte hjem. (Den jeg derimot til min store skuffelse IKKE møtte var Knut, noe som virkelig var en skandale!)