tirsdag 21. juni 2022

Rundtom 2 - Glassverket 2 (4-2)

Jeg hadde egentlig tenkt å ta turen til Gjøvik denne mandagskvelden, men fikk det litt for hektisk på jobb til å komme meg avgårde i tide, så da ble det heller en snartur i retning Drammen i kveldinga. Etter å ha forsert trafikken svingte jeg inn i noen smågater og krysset på ny kommunegrensa tilbake til Lier. Bragerøen KG var kveldens destinasjon, og her var det duket for sjuendedivisjonskamp mellom andrelagene til Rundtom og Glassverket.

Etter avspark ble det raskt klart at tabellsituasjonen ikke kom til å bli gjenspeilet ute på banen. Hjemmelaget hadde bare tatt fem poeng før denne kampen, mens gjestene hadde tre ganger så mange. Likevel var det vertskapet som sto for det aller meste som skjedde, og i det sjuende minutt lyktes de med å overliste lillatrøyenes forsvar og sette ballen i mål til 1-0, uten at jeg så så mye av hva som faktisk skjedde siden jeg sto med lav motsol i den retningen.

Etter nye sju minutter fikk vi så en ny scoring. Muligens noe uortodoks, og neppe noen kandidat til Puskas-prisen, men mål er mål. 2-0.

Den solfylte vestenden av banen var omtrent ikke i bruk den første halvtimen, og da vi såvidt hadde passert 19 spilte minutter fikk de blåsvartstripete igjen grunn til å juble etter at et frispark ble plassert i nettet så det sto 3-0.

Nå så det ut som om gjestene endelig var i ferd med å våkne, men da de knapt to minutter etter frisparkscoringen endelig fikk etablert noe som lignet på et angrep, så mistet de ballen, og Rundtom-spillerne kontret inn 4-0.

Da vi nærmet oss en halvtime spilt kommanderte dommeren drikkepause. Dette framsto noe merkelig, da det ikke var spesielt varmt nå som sola var i ferd med å forsvinne i Finnemarka. Uansett, etter dette oppholdet bedret Glassverkets spill seg voldsomt. Om dette skyldtes at de faktisk hevet nivået, eller om det var Rundtom som tenkte at nå var jobben gjort og slapp seg ned vet jeg ikke, men faktum er uansett at herfra og ut fikk vi en langt jevnere kamp.

Det ble likevel ikke flere scoringer før pause, og etter et ganske kort stopp i spillet ble andre omgang sparket i gang. Knapt fem minutter etter hvilen ble så en av hjemmelagets spillere felt foran mål, og dommeren pekte på straffemerket. Det ble litt diskusjoner mellom dommeren og han som utførte fellingen, men dommeren lot seg ikke affisere av det. Han som ble felt hadde vært utrolig rask å sprette opp og ta ballen og gjøre seg klar for straffen, og da dommeren blåste i fløyta var han også lynkjapp å sparke ballen, noe som kanskje ikke var så lurt. Straffen ble nemlig reddet, og det sto fortsatt 4-0.

Det var etterhvert blitt ganske kjølig, og jeg så at spillere som var byttet ut tok på hettegensere for å holde varmen, mens en fyr som hadde møtt opp i basket-singlet og flipflops for å se kampen så ut til å være på hypotermiens rand. Likevel fikk vi etter halvspilt omgang igjen et stopp for å drikke litt.

Etter denne tredje pausen i kampen fikk gjestene virkelig opp dampen. Etter å ha fått flere offsideavgjørelser mot seg kom det i 77. minutt et gjennomspill der han som fikk ballen for meg så langt mer offside ut enn han hadde vært i angrepet som ble avblåst like før. Denne gangen ble han ikke avblåst (Kompensasjonsdømming?), og han fikk avsluttet i mål til 4-1.

Sju minutter senere kom også 4-2, og nå hadde bortelaget virkelig fått ferten av blod. I det vi gikk inn i det 89. minutt gjorde de så noen bytter, og det ble ropt beskjeder om formasjonsbytte. Jeg er på ingen måte noen ekspert på fotballtaktikk, men dersom man ønsket effekt av disse endringene burde man kanskje gjort dem litt tidligere? Tross mer offensiv fotball (Noen på sidelinja spøkte med at de burde prøve 3-4-4-formasjonen), flere scoringer fikk ikke de lilla, og dermed endte kampen med en solid hjemmeseier.