lørdag 14. september 2019

Oppsal 4 - Linderud (3-1)

Etter en liten powernap innså jeg at det ikke ble noen ny bane denne fredagskvelden, så jeg hoppa på 79-bussen med kurs mot Trasop skole. På banen her, som jeg har besøkt før, var det duket for en regelrett seriefinale i 8. div Oslo avd. 1, med Oppsals fjerdelag mot Linderud. Sistnevnte lå tre poeng bak hjemmelaget, men har til gjengjeld en kamp mindre spilt. Dagens vinner ville ha det aller meste i egne hender.

På plass på Trasop fikk jeg sett slutten av G19-kampen Oppsal - Kolbotn. På den lille banen nedenfor hovedanlegget var det noen som trente, men inneklemt bak det ene målet drev begge lag som skulle i ilden etterpå og varmet opp. Her var det trangt! Jeg hadde ikke rukket middag, så til min store glede oppdaget jeg at det var kiosk inne i hallen. Pølse og nudler ble dagens breddesnadder!

Oppsal 4 hadde virkelig mobilisert foran denne kampen, og det ble under innmarsjen både blusset og fyrt av blå røyk.

Da kampen kom i gang var det et imponerende antall publikum til stede, men lenge ga de lite lyd fra seg. Oppsal var stadig framme og bet seg fast i motstanders banehalvdel, men uten å oppnå så mye, mens Linderud på sin side stadig kom raskt fram og prøvde å avslutte, men også de uten uttelling.

Etter en drøy halvtime av kampen var månen i ferd med å komme opp i Østmarka, og dette var visst inspirasjonen de blåkledde trengte. Ballen endte i mål, og veien til sjuendedivisjon så plutselig mye kortere ut!

Fem minutter før pause kom så 2-0 på et angrep som var som en varm kniv i en klump smør. Inn mot pause så det tungt ut for Linderuds karer. Speaker (Jada, det var selvsagt speaker på denne nivå 9-matchen) opplyste i pausen at det var 402 personer til stede. Dette er et tall jeg tar med en stor klype salt. Det var godt over 200 der, kanskje til og med opp mot 300, men de siste 100-150 må ha vært de som bor i blokka hvor man har utsikt til banen, eller passasjerer på bussene som kjørte forbi 50 meter unna!

Etter 52 minutter og 40 sekunder fikk Oppsal igjen nettkjenning, denne gangen etter et frispark. Linderud begynte å innse at kampen nok var over, men fortsatte å presse på for i det minste å få en redusering.

I skinnet fra de svært gode flomlysene kom endelig reduseringen litt etter at en av hjemmelagets spillere hadde måttet gå ut med skuldra ute av ledd (Han kom tilbake etter å ha fått den på plass igjen med en ispose på skuldra og prøvde å påstå at han var klar for spill igjen). Dette blåste litt nytt liv i kampen, men med 7 minutter igjen av ordinær tid var det for sent for Linderud.

Etter at kveldens gode dommer hadde signalisert fire minutters tilleggstid (Noe dommerveileder syntes var for mye, han var kald og ville hjem!) og disse fire minuttene var spilt brøt det ut enorm jubel, og Oppsals spillere kunne feire den viktige seieren sammen med supporterne.