lørdag 7. september 2019

Caraimanul Buşteni - ACS Ariceşti 0-2

Etter en solid busstur fra Bucuresti ankom vi etterhvert den lille byen Buşteni, hvor byens nygjenoppretta a-lag skulle spille sin første hjemmekamp! Etter et kjapt gruppebilde med spillere og groundhoppere var det klart for kamp, og jeg klarte på mystisk vis å få et slags bilde av myntkastet.

Det var gjestene fra Ariceşti som kom best i gang, men de helt store målsjansene, de lot vente på seg. Noen av de over 250 tilskuerne underholdt seg selv og hverandre (og irriterte andre) med noen voldsomme knallskudd, så her ble det liv tross at nivået på spillet i fotballen på rumensk nivå 6 er så som så.

Etter 19 minutters spill fikk så bortelaget frispark fra nitten meter. Keeper måtte gi retur, og denne ble stanget i mål. Dessverre for de med sympatier i blå retning: Det ble vinket for offside. (Noe videoen viser var helt riktig).

Etter dette ble bortelaget mer og mer frustrerte, for selv om de fortsatte å være klart best ute på den flotte gressmatta, så var det hjemmelaget som fikk flest dommeravgjørelser sin vei. Da dommeren blåste for pause på 0-0 var det nok uansett hjemmelaget som var mest fornøyde med tingenes tilstand.

I pausen inntok jeg med fare for liv og lemmer den vaklevorne østdelen av tribuna for å sitte i skyggen sammen med «Myggen og Berg» og flesteparten av de andre norske deltakerne i «Football in Heaven». Herfra fikk vi ti minutter inn i andre omgang se gjestene endelig få hull på byllen. 0-1.

Hjemmelaget kom etter dette noe mer med i spillet, og drøyt ti minutter senere kunne de endelig juble for scoring, trodde de. Jubelen sluknet dessverre for hjemmefansen like raskt som den startet, nok en offside.

I det 73. minutt blåste dommeren for et eller annet som skjedde i feltet foran hjemmelagets svært gode keeper. Jeg trodde først det var straffespark, men det viste seg å være indirekte frispark. Dette endte uansett i mål, og ledelsen var doblet. 0-2.

Hjemmelaget fortsatte å prøve å få glede supporterne med et mål, men lyktes ikke, og de kan samtidig takke sin keeper for at det ikke ble flere baklengs. Tross en ganske bra backfirer som gang på gang lyktes å lokke angrepsspillerne fra bortelaget i offside, så lyktes det ikke hver gang, men det var altså ingen av disse gjennombruddene som ga scoring.