mandag 9. september 2019

Romania - Malta 1-0

Siste stopp på årets «Football in Heaven» var byen Ploiesti, hvor Romania tok imot Malta til EM-kvalifiseringskamp på stadionet hvor Petrolul til daglig spiller. Også her hadde de fleste av oss fått gode plasser, denne gangen på langsida, mens noen hadde fått det enda bedre og sto nede ved banen iført fotovester. HamKam-supporter Gaute var en av disse, og jeg hadde utstyrt ham med kameraet mitt, så de fleste av bildene i fb-galleriet fra denne kampen står han bak.

Før vi entret stadion lot jeg meg rive med i fanshop-en og investerte i en supporterhatt (Iflg Gunnar Olai er det en trilby). Smashing!

Inne på stadion koste vi oss med popcorn og brus fram til avspark, og fikk se et hjemmelag som helt klart var innstilte på å slå tilbake etter tapet torsdag. det aller meste handlet om Romania, og etter ca tolv minutter kunne begge ultrasgrupperingene juble i noen millisekunder. Ballen gikk i mål, men det ble annullert for offside.

Romania fortsatte å dominere spillet, men uten å finne åpningen som ga den forløsende scoringen. Malta prøvde på sin side å trekke ned hastigheten på spillet, og spesielt keeper fikk høre det fra supporterne da han ved hver minste anledning prøvde å drøye tiden så mye som mulig. Denne drøyingen fikk da også dommer nok av etter 41 minutter, og det ble delt ut gult kort. Meget fortjent!

I pausen ble reklameluftskipet fulgt rundt banen igjen, og så braket det løs både på banen og tribunene igjen. Ganske nøyaktig ett minutt etter hvilen ble en corner konvertert til mål for rumenerne, og jubelen var enorm.

Nå var det plutselig slutt på all drøyingen fra Malta, mens hjemmelaget etter hvert ble mer og mer fornøyde med tingenes tilstand. Supporterne dro i gang bølgen (3,3 runder varte den), og stemningen var generelt god. Ultrasene var nok ikke de ivrigste på bølgen, men de sang likevel av full hals.

Ultrasene kledde seg som forventet i «baris» etterhvert, og de fleste tok seieren for gitt. Fem minutter før slutt var det en jevn strøm av folk ut fra stadion. Malta hadde dog ikke gitt opp. Like før full tid var det deres tur å få ballen i mål, men samme AD som hadde nektet hjemmelaget scoring i første omgang ga nå hjemmefansen en solid opptur på tampen.

Etter drøyt fire minutters overtid blåste dommer av kampen, og rumenerne kunne gå kampen Sverige - Norge i møte i forvissing om at uavgjort (som det jo ble) eller norsk seier der ville gjøre kampen om andreplassen i kvalikgruppa vidåpen.

Flere bilder fra kampen kan du se på facebook.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar