onsdag 11. september 2019

Solbygg - Våg 2 (5-1)

Jobbreiser er fine greier, for da kan man av og til kombinere litt saker og ting, så denne tirsdagen hadde jeg funnet plass til litt groundhopping på det glade sørland. Etter en kjapp supermiddag kom @bobba50 og plukket meg opp på hotellet. Etter en kjapp kjøretur ankom vi et koselig lite stadion innhyllet av trær, men med støyen fra E18 lurende i bakgrunnen.

Vi tok plass på den lille tribuna, og fikk sammen med en to-tre andre se hjemmelaget, som tilsynelatende er oppkalt etter et boligsameie komme klart best i gang. Etter at dommer hadde kommandert bortelaget til å ta på overtrekksvester fordi draktene var for like utkrystalliserte overtaket seg etter fem minutter i et straffespark som ble reddet.

Det tok likevel ikke mer enn tre minutter til før et langt frispark endte med at ballen ble kranglet i mål og hjemmelaget hadde tatt ledelsen 1-0.

Like før stoppeklokka bikka 24 minutter kom så 2-0, og det virka ganske klart at dette nok var en avgjort kamp.

Gjestene måtte vente helt til det var spilt 39 minutter før de fikk en stor sjanse. Denne var til gjengjeld kjempestor, men ebbet likevel ut uten uttelling. 2-0 sto seg dermed til pause

Hadde gjestenes sjanse før pause vært på størrelse med Holmenkollkapellet, så var den sjansebonanzaen vi fikk se på en corner etter pause mer som Peterskirken!

Etter 54 og et halvt minutts spill fikk «Bygget» levert en stikker som ble akkompagnert av et helt perfekt løp, og dermed satt 3-0. Noen minutter senere var det endelig de treningsvestkledde som kunne juble. Solbyggs finnmarkske keeper feilberegnet et frispark litt og vips sto det 3-1.

Kampen var et toppoppgjør i lagenes sjettedivisjonsavdeling, og Solbygg viste snart etter reduseringen at de ikke hadde tenkt å slippe Våg 2 inn i opprykkskampen. Et nytt strålende angrep endte med scoring, og det sto 4-1.

Etter et parogåtti minutter fikk hjemmelaget på nytt straffe, og på nytt vartet gjestenes målmann opp med en redning!

Det tok dog bare et par minutter før dommer igjen pekte på straffemerket og denne gangen klarte Solbyggs straffeskyttere endelig å overliste målmannen. 5-1.

Med 5-1 føltes det nesten unødvendig av dommer å tvinge oss gjennom tre minutters overtid, men overtida ble spilt, og til slutt kunne endelig hjemmelaget juble for å ha skaffet seg en solid luke på tabelltoppen.