mandag 9. september 2019

Olimpia Comarnic - CS Șirna Varnița 6-0

Etter en grusom busstur fra Brasov (Ny vei gjennom Prahova-dalen er virkelig et nødvendig prosjekt) kom vi like før kampstart fram til Comarnic hvor det skulle være nivå 6-kamp mot CS Șirna Varnița. Vertene Olimpia Comarnic hadde virkelig slått på stortromma, og vi ble møtt av et fullsatt stadion med en solid ultras-gruppering ytterst på flanken på tribuna! Selve banen lå inneklemt mellom togsporet og noen bygninger langs hovedveien, så her var det snakk om effektiv plassutnyttelse.

Noen minutter forsinket kom kampen i gang ledsaget av blå og hvit røyk fra ultrasene, og jeg kunne sjekke inn til mitt stadion nr 300! Ute på banen var det tydelig at det var hjemmelaget som var de som ble mest gira av supporternes trøkk. Det tok da heller ikke mer enn litt over åtte minutter før en av hjemmelagets spillere kom seg fri på venstrekanten, og fikk hamret ballen i mål fra hjørnet av femmeteren.

Ledsaget av et vedvarende trøkk fra tribuna kom så 2-0 etter 25 minutter, og igjen kunne supportere og spillere juble som besatte. Hjemmelaget fortsatte å være dominerende på banen, men flere scoringer ble det ikke før pause.

Ved enden av banen var det rigget til flere griller, så jeg måtte selvsagt bort dit og inspisere hva som ble servert. Det jeg fant var virkelig breddesnadder i verdensklasse! Cevapi og noe fårekjøtt som var helt himmelsk, sammen med deilige sylteagurker og brød. Hadde det vært slik servering på alle breddekamper hadde jeg nok strøket med i løpet av en sesong!

Pausen hadde tydeligvis gjort hjemmelagets spillere som hadde dabbet av litt de siste minuttene før hvilen godt, så da stoppeklokkene viste 47:30 kom 3-0. 11 minutter senere kom 4-0, og da var det tid for enkelte i ultrasgrupperinga å kaste klærne og fullføre kampen i bar overkropp på klassisk øst-europeisk vis.

Etter 65 minutters spill kom 5-0 på et frekt stolpe-inn-skudd, og to minutter før full tid kom også 6-0. Hjemmelagets spillere og supportere kunne dermed i fellesskap juble for en knallseier.

Vi andre ble invitert på mer grilling, men jeg prioriterte å tusle til en kiosk i nærheten og kjøpe dagens første kalde drikke, samt en deilig is.