lørdag 13. oktober 2018

Skjetten 4 - Bøn (3-3)

Startet fredagskvelden med en høneblund som holdt på å gjøre at det ikke ble noe fotball, men heldigvis våkna jeg i tide til å rekke fram til kampstart på Skjettens sekundæranlegg, Stavbanen. I likhet med i onsdagens kamp skulle det her være et oppgjør mellom to opprykksklare lag som bare skulle finne ut hvem av dem som ble mestere for sesongen. Dette var dessuten min debut som niendedivisjonspublikum!

Fra start var det hjemmelaget som kom best i gang, og da Troy Schwartz scoret etter drøyt åtte minutter var det absolutt ikke noe å si på det, selv om gjestenes forsvarsrekke hevdet det var offside. Den grønne dominansen fortsatte utover i omgangen, og vertskapet hadde egentlig ikke andre enn seg selv å takke for at de ikke leda mer enn de gjorde da man nærmet seg halvtimen spilt.

Utover i omgangen kjempet likevel gjestene seg mer og mer inn i det som skjedde, og ti minutter før pause kom utligningen. Den blå syveren, Peter Spisak, løp fra alt og alle, og hamret ballen i mål. Kampens beste prestasjon, i mine øyne.

På overtid i første omgang smalt det igjen, og 1-0 var blitt snudd til 1-2!

Etter en kort pause (Rett nok litt lenger enn planlagt, da dommer måtte bytte klokke etter at stoppeklokka på den han hadde på håndleddet nekta å samarbeide da spillet skulle settes i gang igjen etter hvilen) tok det bare ett minutt før Skjetten igjen hadde bragt balanse i regnskapet.

Etter en times spill var Skjetten igjen i føringen, til gjestenes store fortvilelse. Stillingen i kampen om å bli kretsmestere var slik at med hjemmeseier eller uavgjort vant hjemmelaget, med borteseier vant gjestene. Med 3-2 på tavla trengte altså Bøn to mål på et kvarter for å kunne gå forbi på tabellen.

Med en halv omgang igjen å spille kom så utligningen, og spillet bølget nå fram og tilbake. På et hjørnespark litt etterpå fikk Skjetten ballen i mål, men det ble blåst for et eller annet, og annullert.

Dommeren ble utsatt for mange forsøk på å påvirke ham, men med unntak av noen innkast hvor ballen aldri var ute gjorde han en god jobb. På overtid kokte det litt over for en Skjetten-spiller, som fikk rødt kort. 3-3 sto seg likevel ut kampen, og jeg kunne fyke avgårde til neste kamp for kvelden.

Flere bilder fra kampen kan du se på facebook.